Μάρκος Βιδάλης

Ο Μάρκος Βιδάλης είναι γεννημένος τον Μάιο του 1979 και κατάγεται από την Τήνο. Έχοντας μεγαλώσει με δυο παππούδες, έναν επαγγελματία ψαρά και ένα ερασιτέχνη, το ψάρεμα ήταν μονόδρομος για αυτόν από μικρή ηλικία. Ψαρεύει από μικρή ηλικία και αρθρογραφεί στο περιοδικό ΨΑΡΕΜΑ από το 1997. Έχει αγάπη κυρίως για τεχνικές που αφορούν τεχνητά δολώματα, τόσο από ακτή όσο και από βάρκα.

Έχει στο παρελθόν του συνεργαστεί με πολλές γνωστές εταιρείες κατασκευής τεχνητών δολωμάτων και ειδών αλιείας του εξωτερικού και κυρίως της Ιαπωνίας, έχοντας συμβάλει σημαντικά στην δημιουργία εξοπλισμού ψαρέματος. Σήμερα είναι Product Manager στην εταιρεία Savage Gear, όπου σχεδιάζει εξ ολοκλήρου, πρωτοποριακά τεχνητά ψαράκια και λοιπό αλιευτικό εξοπλισμό. 


Νέο καλάμι Throne Inchiku 50-200gr από την Pregio.

Του Μάρκου Βιδάλη

Νέο καλάμι Throne Inchiku 50-200gr από την Pregio.

To πιο ελαφρύ μοντέλο στην σειρά inchiku Throne με τον εκπληκτικό χαρακτήρα και την αξεπέραστη συμπεριφορά!

Η σειρά Throne Inchiku – Jigging είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και σε χρήση σιλικονούχων τεχνητών σε κάθετο ψάρεμα!

Ψυγεία Δολώματος - Bait Box 18L, από την TECHNI ICE.

Του Μάρκου Βιδάλη

Ψυγεία Δολώματος - Bait Box 18L, από την TECHNI ICE.

Είναι ιδανικά για χρήση σε Σκάφη, Τζετ σκι, Καγιάκ, στο αυτοκίνητό σας και όταν ψαρεύετε ακόμα και από την ακτή. Αυτά τα κιβώτια υψηλής ποιότητας είναι μονωμένα με αφρό PS υψηλής πυκνότητας, για να κρατήσει το δόλωμα δροσερό. Αυτό το μονωμένο ψυγείο δολώματος, κρατάει το δόλωμά σας φρέσκο ακόμα και τις καλοκαιρινές ημέρες.

Είδη ψαριών: Το ΚΟΚΑΛΙ.

Του Μάρκου Βιδάλη

Είδη ψαριών: Το ΚΟΚΑΛΙ.

Οι καλύτερες ώρες είναι αναμφισβήτητα νωρίς το πρωί και σούρουπο, με τα κοκάλια στη κυριολεξία να υποτροπιάζουν και να κυνηγάνε ότι κολυμπάει και χωράει στο στόμα τους. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος δε μπορεί να τα ψαρέψει και το μεσημέρι. Πάντως καλό είναι να ξέρετε ότι τις μεσημεριανές ώρες είναι πιο χαμηλά, ενώ το σούρουπο και το πρωί ψηλά. Οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν το κοκάλι όπου όταν έχει λίγο καιρό, το ψάρι αυτό κυνηγάει πολύ πιο έντονα, αλλά πιο χαμηλά από την επιφάνεια, ενώ με καλοσύνη τα ψάρια κυνηγάνε τελείως αφρό. Στην πρώτη περίπτωση λοιπόν μόνο με πειραματισμό θα τα εντοπίσουμε αφού δεν υπάρχουν ενδείξεις φανερές.

Συρτή αφρού. Βάθος πλεύσης των Τεχνητών.

Του Μάρκου Βιδάλη

Συρτή αφρού. Βάθος πλεύσης των Τεχνητών.

Μέσα στα πολλά που αποκόμισα, ήταν και η νοοτροπία ότι βάζουμε Sinking δηλαδή βυθιζόμενα ψαράκια για να ψαρεύουμε λέει πιο βαθιά. Κοίταγα τα γιοζούρια, ίδια κοψιά όλα τους, με μόνη διαφορά εκείνο το αγγλικό σίγμα να έχουν τα μεν και το φι τα άλλα μισά. Θεώρησα ότι κάνουν μεγάλη διαφορά αυτά τα γράμματα και ότι το ένα με το άλλο θα σέρνουν με μεγάλη διαφορά βάθους μεταξύ τους. Πόσο λάθος είχαμε και οι δύο…

Vertical JIGGING με ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ αντί για ΠΛΑΝΟ.

Του Μάρκου Βιδάλη

Vertical JIGGING με ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ αντί για ΠΛΑΝΟ.

Δεν είναι κρυφό ότι με «σιλικόνες» έχουν συλληφθεί πολλά καλά ψάρια όπως, λούτσοι, συναγρίδες και πολλά μαύρα ψάρια, ακόμα και σε μέρες που κάθε προσπάθεια με κάποιο πλάνο, παρέμεινε άκαρπη. Αυτό που πραγματικά διακρίνει ένα σιλικονούχο τεχνητό είναι η διακριτικότητα. Πράγματι με μια ματιά βλέπεις κάτι σε σουλούπι ψαριού, (πολλές φορές ακριβές ομοίωμα) χωρίς πολλά μαραφέτια να εξέχουν από αυτό. Δεν διαθέτει κρίκους, σαλαγκιές, γλώσσα και το πολύ εύκαμπτο υλικό που αποτελείται, μπορεί να πραγματοποιεί απίστευτες μανούβρες και κινήσεις στο νερό, ακόμα και με ελάχιστη προσπάθεια από εμάς. Με τις περισσότερες φορές ένα αγκίστρι μονάχα να εξέχει από την ράχη του τεχνητού, το «μαλακό» αυτό τεχνητό, κινείται ύπουλα, μη προκαλώντας υποψίες στο γύρω περιβάλλον.

Back To Top