Μάρκος Βιδάλης

Ο Μάρκος Βιδάλης είναι γεννημένος τον Μάιο του 1979 και κατάγεται από την Τήνο. Έχοντας μεγαλώσει με δυο παππούδες, έναν επαγγελματία ψαρά και ένα ερασιτέχνη, το ψάρεμα ήταν μονόδρομος για αυτόν από μικρή ηλικία. Ψαρεύει από μικρή ηλικία και αρθρογραφεί στο περιοδικό ΨΑΡΕΜΑ από το 1997. Έχει αγάπη κυρίως για τεχνικές που αφορούν τεχνητά δολώματα, τόσο από ακτή όσο και από βάρκα.

Έχει στο παρελθόν του συνεργαστεί με πολλές γνωστές εταιρείες κατασκευής τεχνητών δολωμάτων και ειδών αλιείας του εξωτερικού και κυρίως της Ιαπωνίας, έχοντας συμβάλει σημαντικά στην δημιουργία εξοπλισμού ψαρέματος. Σήμερα είναι Product Manager στην εταιρεία Savage Gear, όπου σχεδιάζει εξ ολοκλήρου, πρωτοποριακά τεχνητά ψαράκια και λοιπό αλιευτικό εξοπλισμό. 


 

 

Vertical JIGGING με ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ αντί για ΠΛΑΝΟ.

Του Μάρκου Βιδάλη

Vertical JIGGING με ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ αντί για ΠΛΑΝΟ.

Δεν είναι κρυφό ότι με «σιλικόνες» έχουν συλληφθεί πολλά καλά ψάρια όπως, λούτσοι, συναγρίδες και πολλά μαύρα ψάρια, ακόμα και σε μέρες που κάθε προσπάθεια με κάποιο πλάνο, παρέμεινε άκαρπη. Αυτό που πραγματικά διακρίνει ένα σιλικονούχο τεχνητό είναι η διακριτικότητα. Πράγματι με μια ματιά βλέπεις κάτι σε σουλούπι ψαριού, (πολλές φορές ακριβές ομοίωμα) χωρίς πολλά μαραφέτια να εξέχουν από αυτό. Δεν διαθέτει κρίκους, σαλαγκιές, γλώσσα και το πολύ εύκαμπτο υλικό που αποτελείται, μπορεί να πραγματοποιεί απίστευτες μανούβρες και κινήσεις στο νερό, ακόμα και με ελάχιστη προσπάθεια από εμάς. Με τις περισσότερες φορές ένα αγκίστρι μονάχα να εξέχει από την ράχη του τεχνητού, το «μαλακό» αυτό τεχνητό, κινείται ύπουλα, μη προκαλώντας υποψίες στο γύρω περιβάλλον.

JIGGING - Αρματώνοντας τον πλάνο.

του Μάρκου Βιδάλη

JIGGING - Αρματώνοντας τον πλάνο.

Αν και έχουν περάσει πάνω από δέκα χρόνια από τότε που ξεκίνησα αυτή την όμορφη τεχνική, παρατηρώ ακόμα μια διστακτικότητα από πολλούς ψαράδες, ως προς το να εμπιστευτούν ένα ή δύο αγκίστρια που καλύπτουν μόνο ένα μικρό σημείο του πλάνου.

Παραδεχτείτε το! Μερικοί από εσάς απλά δεν μπορούν να δεχτούν ότι ένα ή δύο assist hooks πολύ κοντά στο κεφάλι, μπορούν να προσφέρουν μια τέλεια αναλογία καρφώματος ειδικά σε κάποιο πολύ λεπτό και μακρύ πλάνο.

Τεχνητά δολώματα - Οι χρωματισμοί και τα ψάρια.

Του Μάρκου Βιδάλη

Τεχνητά δολώματα - Οι χρωματισμοί και τα ψάρια.

Αυτή τη φορά θα πάω κάτω στα βαθύτερα ερωτήματα που μπορεί να έχει ένας ψαράς. Είμαι πολύ σίγουρος ότι αυτό το "πάζλ" έχει απασχολήσει τον καθένα σας και κυρίως αυτούς που ασχολούνται με τεχνικές που περιλαμβάνουν τεχνητά δολώματα. Λογικό έτσι; Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η ερώτηση έχει μόνο δύο απαντήσεις, "Ναι" και "Όχι" με πολύ φανατικούς οπαδούς για κάθε απάντηση. Είναι τόσες πολλές οι φορές που έχω να «αγωνιστώ» να υποστηρίξω την άποψή μου, χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό επιχείρημα.
"Τα χρώματα είναι για τους ψαράδες, όχι για τα ψάρια."

Πλάνος GLAUCETAS SLOW JIG της SAKURA & Tai Rubber SLIDER SEPIA MADAI  της SAKURA

Του Μάρκου Βιδάλη

Πλάνος GLAUCETAS SLOW JIG της SAKURA & Tai Rubber SLIDER SEPIA MADAI  της SAKURA

* Με την ασύμμετρη ισορροπία, που του επιτρέπει και να κατεβαίνει γρήγορα αλλά και να έχει το κυματοειδές παίξιμο, εκείνο που θα προσελκύσει τα ψάρια κοντά του.

* Με αγκίστρια assist της OWNER, φούστα με νήματα από σιλικόνη και λατέξ, ηλεκτροστατική βαφή και εξαιρετικά ανθεκτικό βερνίκι, 3D μάτια "Diamond UV Reactive", ιδανικός για φαγκριά, συναγρίδες, σκαθάρια.

Savage Gear - Τεχνητό ψαράκι Pop Walker.

Του Μάρκου Βιδάλη

Savage Gear - Τεχνητό ψαράκι Pop Walker.

Πρόκειται για ένα τεχνητό ψαράκι που δεν είναι popper, ούτε walker. Είναι και τα δύο μαζί. Έχει σχήμα κανονικού τεχνητού Walk the dog με την διαφορά ότι διαθέτει μια επιφάνεια popping στο πρόσωπο. Με αυτό τον τρόπο, το τεχνητό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με την τεχνική walk the dog, χωρίς ιδιαίτερους παφλασμούς, φτάνει να το χειριστούμε ήρεμα.

Back To Top