Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Περιοδικό Ψάρεμα με Σκάφος : Πρόσωπα & Απόψεις

Πρόσωπα & Απόψεις σημαντικών ανθρώπων από τον χώρο του ψαρέματος και του σκάφους.

Παραγάδι Εργαλεία, εξέλιξη, οικολογία.

Του Νίκου Χαλκίδη

Παραγάδι  Εργαλεία, εξέλιξη, οικολογία.

Όσες γνώσεις απέκτησα με την εμπειρία δεκαετιών για την βιολογία και τις συνήθειες του είδους θα με βοηθήσουν στο παρόν και το μέλλον να αποφεύγω όσο είναι δυνατό, την σύλληψη τέτοιου ψαριού. Ευτυχώς οι σύγχρονες τεχνικές υποστηρίζουν την χρήση όλο και πιο λεπτού εξοπλισμού, γεγονός που δίνει την ευκαιρία διαφυγής σε τέτοιο ψάρι. Επίσης τα εξελιγμένα βυθόμετρα όπως διαφημίζουν σωστά, οι χρήστες τους φανερώνουν σχεδόν την ταυτότητα, ως απεικόνιση ενός μεγάλου μαυρόψαρου. Μένει πλέον το είδος του βυθού που το βυθόμετρο φυσικά και δείχνει, αλλά και η περιοχή όπως απότομες αποχές, ξέρες, έντονο ανάγλυφο με απότομες διακυμάνσεις βάθους, σχετικά ρηχά βάθη (25-50 μέτρα ) που το εντοπίσαμε, για καταλάβουμε ακόμη καλύτερα, εάν πρόκειται για ροφό. Όταν λοιπόν όλα συμφωνούν ότι το είδος αποτελεί δείγμα υγιούς οικοσυστήματος, είναι ρυθμιστής και ζωοδότης ενός ψαρότοπου, καλό είναι οι συνειδητοποιημένοι και μάλιστα οι γνώστες της τεχνολογίας, ψαράδες, να αποφεύγουν τη σύλληψή του.

Tι μαγειρεύεται για την Ερασιτεχνική Αλιεία; Εκπονείται σχέδιο διατάξεων προεδρικού διατάγματος.

Του Νίκου Ρακιτζή

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 1108
  • 0 Σχόλια
Tι μαγειρεύεται για την Ερασιτεχνική Αλιεία; Εκπονείται σχέδιο διατάξεων προεδρικού διατάγματος.

Tι μαγειρεύεται για την Ερασιτεχνική Αλιεία; Εκπονείται σχέδιο διατάξεων προεδρικού διατάγματος.
Σας παρουσιάζουμε την επιστολή που έστειλε ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΙΚΩΝ & ΑΛΛΩΝ ΣΚΑΦΩΝ, ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΩΝ, ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ, ΕΜΠΟΡΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σχετικά με σχέδιο διατάξεων προεδρικού διατάγματος για τη ρύθμιση θεμάτων άσκησης της ερασιτεχνικής αλιείας.

Ψαροσύνη - Η πρώτη επαφή με το ψάρεμα

Του Χρήστου Γιαννέλη

Ψαροσύνη - Η πρώτη επαφή με το ψάρεμα

Είναι πλέον γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το ψάρεμα από το σκάφος κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς στη χώρα μας. Δεν είναι λίγοι δε και οι φίλοι που μέχρι τώρα ασχολιόντουσαν μόνο με το υποβρύχιο ψάρεμα, αλλά αποφάσισαν να μάθουν και να γνωρίσουν και άλλες τεχνικές ψαρέματος. Ανάμεσα σε αυτούς και εγώ.

Μετά λοιπόν από είκοσι και πλέον χρόνια φανατικής ασχολίας με το υποβρύχιο κυνήγι και μετά από την προτροπή ενός φίλου, επίσης ψαροντουφεκά, ξεκίνησα δειλά δειλά να γνωρίσω τον κόσμο του ψαρέματος με καλάμι.

Ψαροσύνη - Το ψάρεμα από τον καναπέ!

του Γιάννη Μυτιληναίου

Ψαροσύνη - Το ψάρεμα από τον καναπέ!

Στην εποχή του facebook, του twitter του instagram και των υπολοίπων δημοφιλών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δε θα ήταν δυστυχώς δυνατό να μην ενσωματωθούμε και εμείς οι ψαράδες, ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες. Έτσι, τις μέρες που ο καιρός είναι ακατάλληλος για θαλασσινές εξορμήσεις ή ο φόρτος εργασίας μας είναι τέτοιος, που δεν μας επιτρέπει την απόδραση στο θαλασσινό στοιχείο, πάρα πολλοί από εμάς, έχουν επιδοθεί σε ένα νέο υποείδος ψαρέματος, το ψάρεμα από τον καναπέ του σπιτιού τους.

Back To Top