Μολύβι Φύλακας

Δύο πολύ δημοφιλείς τεχνικές, που στοχεύουν σε μεγάλα ψάρια. Με αυτές τις τεχνικές ψαρεύουμε σε μεσαία και μεγάλα βάθη και σχεδόν πάντα χρησιμοποιείται ζωντανό δόλωμα όπως γαι παράδειγμα κεφαλόπουλο ή ψαροδόλι. Χρησιμοποιούνται χοντρά και δυνατά εργαλεία.


Ψάρεμα με Ζόκα και μολύβι φύλακα με ζωντανό δόλωμα.

Του Σπύρου Χατζηνικήτα

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 15198
  • 0 Σχόλια
Ψάρεμα με Ζόκα και μολύβι φύλακα με ζωντανό δόλωμα.

Το ψάρεμα που θα σας περιγράψω πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το lockdown στην περιοχή του Πόρου, στον Αργοσαρωνικό. Εκεί υπάρχει το σκάφος ενός φίλου ψαρά, το οποίο κάνει τουριστική αλιεία. Είναι ένα σκάφος ειδικά διαμορφωμένο, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει ένα αρκετά μεγάλο αριθμό ψαράδων και να μπορούν να ψαρέψουν ταυτόχρονα και άνετα, χωρίς ο ένας να εμποδίζει τον άλλον. Στο συγκεκριμένο ψάρεμα ήμασταν μόνο οι δυο μας, γιατί ήθελε και ο ίδιος να δοκιμάσει να ψαρέψει με ζόκα, αλλά και με μολύβι φύλακα. Ξημερώματα Σαββάτου λοιπόν ξεκινήσαμε να πάμε να ψαρέψουμε. Για ζωντανό θα χρησιμοποιούσαμε σουπιές, που τις είχε προμηθευτεί ο καπετάνιος και τις είχε σε πολύ καλή κατάσταση ήδη μέσα στο σκάφος.

Εξοπλισμός - Η σωστή επιλογή ανάλογα με την τεχνική

του Χρήστου Γιαννέλη

Εξοπλισμός - Η σωστή επιλογή ανάλογα με την τεχνική

Η επιλογή εξοπλισμού σε κάθε είδους ψάρεμα που πρόκειται να ασχοληθούμε είναι ένα μεγάλο και δύσκολο κεφάλαιο που ειδικά αν δεν έχουμε κάποιον να μας βοηθήσει, τις περισσότερες φορές θα μας κοστίσει πολύ ακριβά.

Όταν θα μπούμε λοιπόν σε κάποιο από τα πολλά καταστήματα με είδη αλιείας για να αγοράσουμε τον πρώτο μας εξοπλισμό, θα πρέπει να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό μας του τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε. Όπως είχα αναφέρει και στο προηγούμενο άρθρο μου, οι τεχνικές που μπορούμε να κάνουμε από το σκάφος είναι πολλές.

Τεχνητά δολώματα - Οι χρωματισμοί και τα ψάρια.

Του Μάρκου Βιδάλη

Τεχνητά δολώματα - Οι χρωματισμοί και τα ψάρια.

Αυτή τη φορά θα πάω κάτω στα βαθύτερα ερωτήματα που μπορεί να έχει ένας ψαράς. Είμαι πολύ σίγουρος ότι αυτό το "πάζλ" έχει απασχολήσει τον καθένα σας και κυρίως αυτούς που ασχολούνται με τεχνικές που περιλαμβάνουν τεχνητά δολώματα. Λογικό έτσι; Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η ερώτηση έχει μόνο δύο απαντήσεις, "Ναι" και "Όχι" με πολύ φανατικούς οπαδούς για κάθε απάντηση. Είναι τόσες πολλές οι φορές που έχω να «αγωνιστώ» να υποστηρίξω την άποψή μου, χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό επιχείρημα.
"Τα χρώματα είναι για τους ψαράδες, όχι για τα ψάρια."

ΣΤΗΡΑ - Ένα ψάρι για ποικιλία τεχνικών.

Του Νίκου Χαλκίδη

ΣΤΗΡΑ - Ένα ψάρι για ποικιλία τεχνικών.

Ο ήλιος μόλις έκανε την εμφάνισή του. Αργά μα σταθερά κατάφερε να ξεπεράσει τα βαριά σύννεφα και να φτάσει ψηλότερα τους στον ουρανό. Η κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών έχει περάσει, όμως για το μικρό φουσκωτάκι το έντονο σουέλ και η φουσκοθαλασσιά είναι ενόχληση.
Για προσωρινή ενόχληση ελπίζει το ζευγάρι των ψαράδων καθώς όσο περνάει η μέρα, λογικά με την απουσία ανέμου θα πέσει και ο κυματισμός. Αυτός είναι και ο λόγος που δε μπήκαν στο νερό χαράματα. Ο καπετάνιος εκπλήσσεται όταν στη προτροπή του να ετοιμάσει καλαμαριέρες ο φιλοξενούμενος επισκέπτης, ο φίλος απαντά ακολούθως:

Πλάνος Needle Jig & Πλανάκια Jig Minnow από την Savage Gear.

Του Μάρκου Βιδάλη

Πλάνος Needle Jig & Πλανάκια Jig Minnow από την Savage Gear.

Εκπληκτικός πλάνος με λεπτό προφίλ και σχήμα ζαργάνας, που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανένα ψάρι! Ελάχιστη αντίσταση στο ψάρεμα και εξαιρετικό darting!

Εκπληκτικά τα νέα μικρά πλανάκια, αρματωμένα και έτοιμα για τους καλοκαιρινούς μήνες! Θα τα βρείτε σε πολλά χρώματα και σε 5-8-10-15-20 και 40γρ!

Back To Top