SLOW JIGGING - Τα ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ για ένα αποδοτικό ψάρεμα!

Του Κωνσταντίνου Λυκογιώργου T.174

SLOW JIGGING - Τα ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ για ένα αποδοτικό ψάρεμα!

Χαιρετώ τους αναγνώστες του περιοδικού για μια ακόμη φορά! Σε αυτό το άρθρο έχει περάσει το καλοκαίρι και ήρθε η εποχή που οι πιο πολλοί περιμένανε. Η εποχή που τα καλαμάρια, αρχίζουν και επισκέπτονται όλο και πιο ρηχότερα νερά και υπάρχουν στις ακτές μας θα δούμε και θα αναλύσουμε μαζί την τεχνική, ώστε να σας προτρέψω να αφήσουμε στο σπίτι τα εργαλεία που κάνουμε «ζωντανό»! Όσο και αν φαίνεται παράξενο και παράλογο, τα τεχνητά δεν ορίζουν χρόνο και τόπο. Δουλεύουν παντού και πάντα. Και αυτό σας το γράφω με σιγουριά γιατί για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια ασχολήθηκα εντατικά, και με μεγάλο πείσμα, χειμώνα - καλοκαίρι - άνοιξη - φθινόπωρο αποκλειστικά με αυτήν την τεχνική. Χωρίς την σιγουριά του ζωντανού καλοδολωμένου καλαμαριού που σπάνια κάποιος θηρευτής θα αρνηθεί. Ας δούμε παρακάτω μαζί του λόγους!

Pregio Tai Rubber ATHOS

Του Δημοσθένη Βαρβέρη

Pregio Tai Rubber ATHOS

Η νέα σειρά Athos Tai rubber της Pregio, είναι εδώ για να σας κατακτήσει! Με τα γνωστά standard της Pregio που διατηρούν την αναλογία ποιότητας – τιμής σε μοναδικό επίπεδο, το tai rubber αυτό διαθέτει την προκλητική κίνηση και πέσιμο ενός inchiku, με την αποδοτικότητα και διακριτικότητα ενός tai rubber. Διαθέτει πολυεδρικό σχήμα και αυτό προκαλεί έντονες αντανακλάσεις ακόμα και σε ελάχιστο φως. Η ποιότητα βαψίματος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα Ιαπωνικά μοντέλα και είναι ανθεκτική. Οι τρέσες έχουν λεπτές curly γραβάτες ώστε να αποδίδουν την σωστή και διακριτική συχνότητα δονήσεων, χωρίς να υποψιάζουν τα ψάρια και είναι εφοδιασμένες με αγκίστρια BKK! Ένα πολύ εύκολο tai rubber στην χρήση που θα δώσει πολύ εύκολα χτυπήματα, ακόμα και στους νέους της τεχνικής!

Inchiku - Η Light πλευρά της τεχνικής.

Του Γιώργου Καρακολίδη

Inchiku - Η Light πλευρά της τεχνικής.

Ή μια άλλη συνηθισμένη ερώτηση είναι η εξής «Μπορώ με το καλάμι του Slow να κάνω Tai Rubber;» Είναι λογικό να δημιουργούνται όλες αυτές οι απορίες μιας και στην προσπάθεια μας να εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα προσπαθούμε να κάνουμε συμβιβασμούς. Καλό είναι να κάνουμε συμβιβασμούς, εξάλλου και στην καθημερινότητα μας δεν είναι όλα τέλεια και με πολλά πράγματα αναγκαζόμαστε να συμβιβαστούμε. Βασικό κομμάτι λοιπόν στα ψαρέματα μας παίζει ο εξοπλισμός, ειδικότερα στο ψάρεμα με τεχνητά δολώματα όπου προσπαθούμε να ζωντανέψουμε ένα άψυχο αντικείμενο, να του δώσουμε ζωή και να το παρουσιάσουμε ως κάτι φυσικό στα μάτια ενός πονηρού θηρευτή. Ίσως ακούγεται περίεργο όλο αυτό αλλά στην πραγματικότητα αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε, να παρουσιάσουμε ένα κομμάτι μέταλλο σαν ένα τραυματισμένο ή τρομαγμένο ψάρι το οποίο είναι εύκολη λεία για τα αρπακτικά που κινούνται στην περιοχή.

Χταποδάκια SALT-X OCTO TEASERS της DAM.

Του Αντώνη Δρόσου T.174

Χταποδάκια SALT-X OCTO TEASERS της DAM.

Τεχνητό δόλωμα βάρους 100 και 150 γραμμαρίων, που μοιάζει πάρα πολύ με αληθινό χταπόδι. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό τεχνητό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψάρεμα από τη βάρκα με κάθετη αργή κίνηση πάνω - κάτω, η οποία κάνει τα πλοκάμια του να κινούνται με φυσικό τρόπο.

Jigging – Slow Jigging - Τα ΑΓΚΙΣΤΡΙΑ στο προσκήνιο.

Του Αντώνη Λαγουταρέλλη T.168

Jigging – Slow Jigging - Τα ΑΓΚΙΣΤΡΙΑ στο προσκήνιο.

Τα αγκίστρια που χρησιμοποιούμε για τα assist hook, πρέπει να αντέχουν σε υψηλές καταπονήσεις, όποτε θα πρέπει να έχουν μία σημαντική στιβαρότητα, αλλά ταυτόχρονα να διατηρούν μία ορισμένη «ελαστικότητα», άρα θα πρέπει να έχουν κατασκευαστεί από ισχυρό σύρμα καλής διατομής, αλλά ταυτόχρονα να παραμένουν ακόμα αρκετά ελαφριά και να μην χάνουν εύκολα την αιχμηρότητα της μύτης χάρις σε ειδικές διεργασίες επιφανειακής σκλήρυνσης. Τα καλύτερα αγκίστρια για αυτήν την τεχνική έχουν κατασκευαστεί από ατσάλι με ποσοστά άνθρακα που κυμαίνονται μεταξύ του 0,6% και του 1%, ένα ατσάλι που στην Ιαπωνία ονομάζεται «Tama-Hagane» και είναι το ίδιο που χρησιμοποιείται για τα katane ή τα τελετουργικά σπαθιά των σαμουράι. Σε αυτό το ατσάλι προστίθεται συχνά βανάδιο, φώσφορος και μαγγάνιο για να αυξηθεί η σκληρότητα, η αντοχή, η ελαστικότητα και να μειωθεί το βάρος.

Back To Top