Συρτή

Η σύρτη είναι μια σχετικά εύκολη και πολύ δημοφιλής τεχνική, που μας έρχεται από τα παλιά. Μπορεί να είναι είτε ελαφριά τραβώντας ένα τεχνητό πίσω από τη βάρκα χωρίς καθόλου τη χρήση μολυβιών ή να γίνεται στα μεσόνερα με λίγα βάρδια και ακόμα κοντά στο βυθό με μηχανισμό συρτής και την χρήση πολλών μολυβιών, με στόχο βέβαια μεγάλα και ποιοτικά ψάρια.


Οι Έλληνες ψαρεύουν παντού! Αρκεί να’χει θάλασσα...

του Νίκου Χανιώτη

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 2083
  • 0 Σχόλια
Οι Έλληνες ψαρεύουν παντού!  Αρκεί να’χει θάλασσα...

Ησυχία δεν έχουν οι Έλληνες ψαράδες! Όπου και αν βρεθούν, σε οποιεσδήποτε συνθήκες, έτσι και μυρίσουν θάλασσα, κάτι φαίνεται να τους ξυπνάει μέσα τους και τρώγονται και πάλι στο πώς και στο τι θα σκαρώσουν για να βρεθούν κοντά της, έστω και για λίγο. Ένα πράγμα μυστήριο, λες και έχουμε στερηθεί τη θάλασσα στη χώρα μας, λες και δεν μπορούμε να κάνουμε μακριά της ούτε λεπτό.

Χταποδάκια SALT-X OCTO TEASERS της DAM.

Του Αντώνη Δρόσου T.174

Χταποδάκια SALT-X OCTO TEASERS της DAM.

Τεχνητό δόλωμα βάρους 100 και 150 γραμμαρίων, που μοιάζει πάρα πολύ με αληθινό χταπόδι. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό τεχνητό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψάρεμα από τη βάρκα με κάθετη αργή κίνηση πάνω - κάτω, η οποία κάνει τα πλοκάμια του να κινούνται με φυσικό τρόπο.

Είδη ψαριών: Το ΚΟΚΑΛΙ.

Του Μάρκου Βιδάλη

Είδη ψαριών: Το ΚΟΚΑΛΙ.

Οι καλύτερες ώρες είναι αναμφισβήτητα νωρίς το πρωί και σούρουπο, με τα κοκάλια στη κυριολεξία να υποτροπιάζουν και να κυνηγάνε ότι κολυμπάει και χωράει στο στόμα τους. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος δε μπορεί να τα ψαρέψει και το μεσημέρι. Πάντως καλό είναι να ξέρετε ότι τις μεσημεριανές ώρες είναι πιο χαμηλά, ενώ το σούρουπο και το πρωί ψηλά. Οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν το κοκάλι όπου όταν έχει λίγο καιρό, το ψάρι αυτό κυνηγάει πολύ πιο έντονα, αλλά πιο χαμηλά από την επιφάνεια, ενώ με καλοσύνη τα ψάρια κυνηγάνε τελείως αφρό. Στην πρώτη περίπτωση λοιπόν μόνο με πειραματισμό θα τα εντοπίσουμε αφού δεν υπάρχουν ενδείξεις φανερές.

Συρτή αφρού. Βάθος πλεύσης των Τεχνητών.

Του Μάρκου Βιδάλη

Συρτή αφρού. Βάθος πλεύσης των Τεχνητών.

Μέσα στα πολλά που αποκόμισα, ήταν και η νοοτροπία ότι βάζουμε Sinking δηλαδή βυθιζόμενα ψαράκια για να ψαρεύουμε λέει πιο βαθιά. Κοίταγα τα γιοζούρια, ίδια κοψιά όλα τους, με μόνη διαφορά εκείνο το αγγλικό σίγμα να έχουν τα μεν και το φι τα άλλα μισά. Θεώρησα ότι κάνουν μεγάλη διαφορά αυτά τα γράμματα και ότι το ένα με το άλλο θα σέρνουν με μεγάλη διαφορά βάθους μεταξύ τους. Πόσο λάθος είχαμε και οι δύο…

Κόμπος Clinch με τρεισήμισι σπείρες.

Του Αντώνη Λαγουταρέλλη

Κόμπος Clinch με τρεισήμισι σπείρες.

O Clinch είναι μία απλοποιημένη έκδοση του Improved Clinch, κατάλληλος για το δέσιμο χοντρών πετονιών που είναι πολύ σκληρές για να μπορέσουν να πλεχτούν σε πολλές σπείρες. Πρόκειται επίσης για έναν πολύ απλό κόμπο αφού η κατασκευή του δεν διαφέρει από των προηγούμενο, με την διαφορά ότι παρουσιάζει μεγάλη δυσκολία στο τελικό στάδιο, που είναι το σφίξιμο. Μπορεί να αποτελείται από μόνο τρεις σπείρες, αλλά διατηρεί τουλάχιστον το 85% της αρχικής αντοχής της πετονιάς.

Back To Top