Ντάσκα - Καρβούνι

Πρόκειται για ψάρι πελαγόδρομο, το οποίο ανήκει στην οικογένεια των τονοειδών με μεγέθη που φτάνουν τα 20 κιλά σε βάρος και τα 100 εκατοστά σε μήκος. Τα πιο συνηθισμένα όμως που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε από την ακτή, είναι ψάρια από το μισό κιλό έως τα πέντε - έξι και πιο σπάνια ψάρια που αγγίζουν ακόμα και τα δέκα(!) κιλά. Η επιστημονική του ονομασία είναι Euthynnus Alletteratus ενώ πολλές και διαφορετικές ονομασίες δίνονται σε αυτό το ψάρι κατά τόπους όπως καρβούνι, παλαμίδα, ντάσκα, ορτσίνι, τονάκι και κοπάνι με τα επικρατέστερα να είναι τα ντάσκα και καρβούνι.


Υπάρχει ένα καλάμι που κάνουμε πολλών ειδών ψαρέματα; Για να δούμε...

Του Κωνσταντίνου Λυκογεώργου T.168

Υπάρχει ένα καλάμι που κάνουμε πολλών ειδών ψαρέματα; Για να δούμε...

Είναι αλήθεια ή μύθος τελικά; Υπάρχει η δυνατότητα με ένα καλάμι να μπορέσουμε να κάνουμε πολλών ειδών ψαρέματα. Ας δούμε μαζί παρακάτω, τις δικές μου απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα, μέσα από τις δικές μου προσπάθειες και εμπειρίες. Ελπίζω και εύχομαι να φανεί ενδιαφέρον και να βοηθήσει περισσότερο πολλούς φίλους, ώστε στους δύσκολούς καιρούς που ζούμε να μην πετάμε άσκοπα τα χρήματα μας. Γιατί σε κανέναν δεν περισσεύουν πια, όλοι μας από κάπου κόβουμε για να πάμε στο αγαπημένο μας χόμπι, το ψάρεμα.

Jigging. Αναζητώντας τα ψάρια σε διάφορα βάθη.

Του Αντώνη Λαγουταρέλλη

Jigging. Αναζητώντας τα ψάρια σε διάφορα βάθη.

Το Jigging, είναι μία τεχνική που από την φύση της απαιτεί αρκετές ώρες ψαξίματος για να εντοπίσουμε τα ψάρια. Θα πρέπει να παρατηρούμε προσεκτικά το κάθε σημείο το οποίο ψαρεύουμε, χωρίς όμως να κολλάμε μόνο σε αυτό. Η κλασική απορία που περιτριγυρίζει όποιον μπλέξει με την μεγάλη περιπέτεια που λέγεται Jigging, είναι με το κατάλληλο βάθος δράσης που έχει αυτή η τεχνική.

Back To Top