Λαβράκι

Το λαβράκι (επιστημονική ονομασία: Dicentrarchus labrax) είναι ψάρι της οικογένειας των Μορονίδων, που απαντάται στην Μεσόγειο και στις ακτές του βορειοανατολικού Ατλαντικού. Στην πατρίδα μας θεωρείται σπουδαίο θήραμα και είναι πολύ νόστιμο στο φαγητό του.

Το λαβράκι έχει σύνηθες μήκος 40 με 65 εκατοστά και βάρος 5 με 7 κιλά, ενώ μπορεί να φτάσει σε μήκος το ένα μέτρο και βάρος τα 15 κιλά. Έχει καταγραφεί ότι μπορεί να ζήσει μέχρι 15 χρόνια.


Spinning - Αρχές καλοκαιριού και ψάρια.

Του Μάρκου Βιδάλη

Spinning - Αρχές καλοκαιριού και ψάρια.

Τα χειρότερα περάσανε και επιτέλους μπορούμε να κάνουμε το ψάρεμά μας υπό ελάχιστους περιορισμούς. Το spinning από βάρκα αυτή την εποχή που οι θάλασσες κατακλύζονται από μικρόψαρα, μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα διασκεδαστική και αποδοτική.

BOAT SPINNING - Εναλλάσσοντας κίνηση στα τεχνητά αφρού για Λαβράκια.

Tου Μάρκου Βιδάλη

BOAT SPINNING - Εναλλάσσοντας κίνηση στα τεχνητά αφρού για Λαβράκια.

Λαβράκι.
Πιθανώς ένας από τους πιο επιθυμητούς στόχους - αν όχι ο νούμερο ένα - των ψαράδων που ασχολούνται με το spinning από βάρκα. Το κοφτερό μυαλό αυτού του ψαριού, μαζί με μια μεγάλη ποικιλία βιότοπων που το βρίσκουμε, το καθιστά ιδανικό για αθλητικό ψάρεμα. Επιπλέον, το λαβράκι θεωρείται λιχουδιά μεταξύ άλλων ειδών της θάλασσας και είναι γνωστό στη μεσογειακή και ιαπωνική κουζίνα ως «ο βασιλιάς» των ψαριών της ακτής.

Back To Top