Σάββατο, 18 Μαΐου 2024

Περιοδικό Ψάρεμα με Σκάφος : Κεφαλόποδα

Τα κεφαλόποδα (Cephalopoda) είναι ομοταξία θαλάσσιων οργανισμών που ανήκουν στη συνομοταξία των υδρόβιων μαλακίων, αποτελούν το πιο εξελιγμένο είδος τους και ονομάστηκαν έτσι επειδή τα πλοκάμια τους εκφύονται από το κεφάλι τους. Στην ομοταξία τους περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα θράψαλα, τα καλαμάρια, οι μοσκιοί, οι σουπιές και τα χταπόδια, όπως και είδη που φαινομενικά δεν μοιάζουν ιδιαίτερα στα προηγούμενα, ανάμεσα στα οποία και ο ναυτίλος.

Κεφαλόποδα

Τα κεφαλόποδα (Cephalopoda) είναι ομοταξία θαλάσσιων οργανισμών που ανήκουν στη συνομοταξία των υδρόβιων μαλακίων, αποτελούν το πιο εξελιγμένο είδος τους και ονομάστηκαν έτσι επειδή τα πλοκάμια τους εκφύονται από το κεφάλι τους. Στην ομοταξία τους περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα θράψαλα, τα καλαμάρια, οι μοσκιοί, οι σουπιές και τα χταπόδια, όπως και είδη που φαινομενικά δεν μοιάζουν ιδιαίτερα στα προηγούμενα, ανάμεσα στα οποία και ο ναυτίλος.


ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - Όλο το χρόνο με τρείς τεχνικές.

Του Κωνσταντίνου Λυκογιώργου

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - Όλο το χρόνο με τρείς τεχνικές.

Δεν θα αργούσε η στιγμή που θα ερχόταν για να αναφερθώ στο καλαμάρι. Σε αυτό το υπέροχο δεκάποδο που ανήκει στα διβράχια μαλάκια. Το συναντάμε όλο το χρόνο σε διάφορα βάθη ανάλογα τη θερμοκρασία και από την βάρκα το κυνηγάμε με eging ή συρτή ή καθετή. Για αυτά θα μιλήσουμε σε αυτό το άρθρο για το πιο αγαπητό ίσως δόλωμα για ψάρια αλλά και για εμάς. Τρομερός μεζές που με καλή παρέα δημιουργούνται στιγμές αξέχαστες.

Χημικό φωτάκι της LINEA EFFE & Καλαμαριέρες “Ματάδες” TOTANARE EYED SQUID της LINEA EFFE

Του Μάρκου Βιδάλη

Χημικό φωτάκι της LINEA EFFE & Καλαμαριέρες “Ματάδες” TOTANARE EYED SQUID της LINEA EFFE

Το νέο πρωτοποριακό χημικό φωτάκι πολύ μεγάλης διάρκειας έντονου φωτός, θα μας κάνει να ξεχάσουμε τα υπόλοιπα sialum και θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι στις μπαλαδοκαθετές, αλλά και  στα θράψαλα.

Η εταιρεία Lineaeffe προσπάθησε να προσομοιώσει τις πραγματικές συνθήκες δημιουργώντας καλαμαριέρες µε ιδιαίτερα μεγάλα µάτια, τις επονομαζόμενες και «ματάδες».

Καβούρι & Καλαμαριέρα συρτής Flash Glavoc από την DTD.

Του Μάρκου Βιδάλη

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 13715
  • 0 Σχόλια
Καβούρι & Καλαμαριέρα συρτής Flash Glavoc από την DTD.

Μαλακό σώμα από καουτσούκ που δίνει ζωηρή κίνηση και φυσικό χρώμα κάβουρα κάνουν αυτό το τεχνητό πολύ αποτελεσματικό σε όποια χταποδιέρα και αν το βάλουμε. Διαθέσιμο σε μεγέθη XL, XXL και Jumbo!

Στρατηγικές ψαρέματος - Ψάρια, Tεχνικές & Ώρες.

Του Αντώνη Δρόσου

Στρατηγικές ψαρέματος - Ψάρια, Tεχνικές & Ώρες.

Δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρούμε στις οθόνες των βυθομέτρων μας μεγάλα ψάρια και μάλιστα τόσο καθαρά που διακρίνουμε ακόμη και το είδος τους. Μάταια όμως όσο κι αν προσπαθούμε να ρίξουμε τα δολώματά μας, στη κυριολεξία μπροστά στη μύτη τους, δεν καταφέρνουμε να πάρουμε ούτε την παραμικρή τσιμπιά. Βλέπετε δεν είναι η κατάλληλη ώρα και η κατάλληλη στιγμή. Τι κάνουμε τότε; Επιμένουμε, τα παρατάμε και φεύγουμε ή κάτι άλλο;

Δολώματα - Η ζωντανή σουπιά

του Αντώνη Δρόσου

Δολώματα - Η ζωντανή σουπιά

Όσοι ασχολούμαστε με τα ψαρέματα του φύλακα, της ζόκας αλλά και του κοντοφύλακα, το ζωντανό δόλωμα είναι το βασικό κι απαραίτητο στοιχείο για να πραγματοποιηθεί η εξόρμησή μας με επιτυχία. Κι αν μέχρι κι αυτήν την εποχή το καλαμάρι ήταν το δόλωμα που χρησιμοποιούσαμε, από εδώ και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν.

 Η αναζήτηση καλαμαριών δεν μας δίνει πάντα καλαμάρια και πολλές φορές αναγκαζόμαστε ή να επιστρέψουμε πίσω άψαροι ή να αλλάξουμε τεχνική και να πάμε στα τεχνητά δολώματα. Για τους προνοητικούς εποχιακούς ψαράδες υπάρχει η εναλλακτική επιλογή.

Back To Top