Κώστας Λυκογεώργος (Σκούκιος)


ΣΦΥΡΙΔΑ Η βασίλισσα της λάσπης.

Του Κωνσταντίνου Λυκογεώργου

ΣΦΥΡΙΔΑ  Η βασίλισσα της λάσπης.

Χαιρετώ τους φίλους και αναγνώστες του περιοδικού. Νιώθω τυχερός που μέσα από αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να μεταδώσω όλες μου τις προσωπικές εμπειρίες για ένα ψάρι που ακούει στο όνομα Σφυρίδα. Δεν πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή θα υπάρχει φίλος ψαράς που δεν θα θέλει να έχει τουλάχιστον μια προσωπική εμπειρία μάχης με έναν τέτοιο κυνηγό. Και αυτό ακριβώς θα προσπαθήσω να κάνω. Μου πήρε πάρα πολλά χρόνια να καταλάβω αυτόν το αρπακτικό. Πάμε μαζί λοιπόν παρακάτω να σας μεταδώσω όλες αυτές τις προσωπικές εμπειρίες που είχα. Τελικά είναι εύκολο ή όχι να πούμε ότι πάμε να βρούμε και να ψαρέψουμε μια σφυρίδα  Ας προχωρήσουμε γιατί ανυπομονώ να σας πω.

Ψαροσύνη - Απαντήσεις σε τρείς κοινές ερωτήσεις

του Κωνσταντίνου Λυκογιώργου

Ψαροσύνη - Απαντήσεις σε τρείς κοινές ερωτήσεις

Παρακάτω θα δούμε μαζί και θα αναλύσουμε διάφορες ερωτήσεις που πολλές φορές βλέπουμε ή ακούμε. Σε προσωπικό επίπεδο έχω δεχτεί εκατοντάδες ερωτήσεις και μέσα από αυτές θα επιλέξω τις πιο γνωστές. Τις πιο διάσημες όπως: Πόσα κιλά φρένα να βάλω στο μηχανισμό μου; Πότε να ρίξω την αρματωσιά μου; Πως να βρω τόπους για ψάρεμα; και διάφορες άλλες τέτοιου είδους ερωτήσεις. Σκοπός μου φίλοι μου είναι ένα άρθρο που να μας δυναμώσει με γνώσεις και να μας ανεβάσει ένα επίπεδο ακόμα, ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες να πιάσουμε κάποιο ψάρι.

SLOW JIGGING - Βασικές αρχές.

Του Κωνσταντίνου Λυκογεώργου

SLOW JIGGING - Βασικές αρχές.

Καθώς ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει η όλο και λιγότερη εύρεση και συντήρηση των αγαπημένων καλαμαριών και σουπιών γίνεται δυσκολότερη. Πλησιάζει η στιγμή που όλοι μας στρεφόμαστε στα τεχνητά. Δύσκολη τεχνική αλλά με σωστές βάσεις μπορούμε να οδηγηθούμε σε όμορφα και επιθυμητά αποτελέσματα. Ότι τυπωθεί παρακάτω είναι από προσωπικές εμπειρίες, δοκιμές καθώς και αναλύσεις και συμπεράσματα που είχα από καλούς φίλους ψαράδες. Καλά παιδιά, και δυνατούς ψαράδες. Δυνατοί ψαράδες είναι και υπάρχουν άνθρωποι σε κάθε μεριά της Ελλάδας μας!

Είδη ψαριών - Το ΤΣΑΟΥΣΙ.

Του Κώστα Λυκογιώργου (Σκούκιος)

Είδη ψαριών - Το ΤΣΑΟΥΣΙ.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ, πριν πολλά χρόνια, στα πρώτα μου βήματα, που είχα δει άλλους ψαράδες να κρατάνε στα χέρια τους μεγάλα επιβλητικά κόκκινα ψάρια. Τα ονόμαζαν τσαούσια. Πόσο πολύ ήθελα και εγώ να πιάσω ένα τέτοιο ψάρι. Μα δεν ήξερα τίποτα για αυτό. Τι τρώει; Πώς πιάνεται; Σε τι τόπους να ψάξω να το βρω; Στα πόσα μέτρα; Σε αυτό το άρθρο φίλοι μου θα δούμε μαζί και θα παρουσιάσουμε ένα πολύ δυνατό ψάρι που τα μεγάλα αρσενικά είναι γνωστά και ως κορωνάτα. Θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τον κόκκινο δαίμονα, που έχει περίσσια δύναμη στη μάχη μέχρι σχεδόν κάτω από τη βάρκα πολλές φορές. Και τα δόντια του είναι τόσο κοφτερά που κόβουν πετονιές και σπάνε αγκίστρια με μεγάλη ευκολία!

SLOW PITCH JIGGING - Κόλπα για καλύτερα αποτελέσματα - Α΄ Μέρος

Του Κωνσταντίνου Λυκογιώργου                                                                                                           

SLOW PITCH JIGGING - Κόλπα για καλύτερα αποτελέσματα - Α΄ Μέρος

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μαζί μια τεχνική που την αγάπησαν πολλοί. Μια δύσκολη τεχνική και ίσως από αυτές που η τύχη δεν μπορεί να μας βοηθήσει πέρα από μια - δυο φορές. Ακούει στο όνομα Slow Pitch Jigging. Μαζί σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε απορίες, που σχεδόν όλοι μας τις είχαμε. Ένα άρθρο που στηρίζεται στην προσωπική μας εμπειρία με σκοπό να λύσει ότι ερωτήματα έχουν δημιουργηθεί με το πέρασμα των χρόνων. Τέτοιου είδους τεχνικά άρθρα είναι η ραχοκοκαλιά επάνω σε μία από τις πιο απαιτητικές τεχνικές αυτή τη στιγμή που όλοι σχεδόν έχουμε «περάσει» από αυτή. Όσοι ξεκίνησαν με σωστές βάσεις, συνέχισαν. Όσοι πίστεψαν ότι είναι μια τεχνική που κριτήριο δεν είναι οι σωστές βάσεις, τα σωστά εργαλεία και δεν χρειάζεται κόπος και επιμονή δυστυχώς ήταν και οι πρώτοι που εγκατέλειψαν. Ελπίζω και εύχομαι να διαβάσουν αυτό το κείμενο και να επιστρέψουν πάλι, με σωστές βάσεις πια και να αρχίσουν να βιώνουν επιτυχίες.

Back To Top