Παλαμίδα

Η παλαμίδα έχει υδροδυναμικό και ατρακτοειδές σώμα. Το πτερύγιο στην ράχη της είναι συνήθως σκουρόχρωμο, ενώ τα υπόλοιπα πτερύγια ασημί. Η κοιλιά της είναι ασημί, η ράχη και οι πίσω πλευρές έχουν μεταλλικό μπλε χρώμα. Στη ράχη της φέρει πλάγιες γραμμές, οι οποίες έχουν μεγαλύτερη γωνία απ' ότι τα άλλα είδη του γένους. Το μήκος της φτάνει περίπου τα 90 εκατοστά και το μέγιστο βάρος της είναι 11 κιλά. Συνήθως έχει μήκος 50 εκατοστά.


Υπάρχει ένα καλάμι που κάνουμε πολλών ειδών ψαρέματα; Για να δούμε...

Του Κωνσταντίνου Λυκογεώργου T.168

Υπάρχει ένα καλάμι που κάνουμε πολλών ειδών ψαρέματα; Για να δούμε...

Είναι αλήθεια ή μύθος τελικά; Υπάρχει η δυνατότητα με ένα καλάμι να μπορέσουμε να κάνουμε πολλών ειδών ψαρέματα. Ας δούμε μαζί παρακάτω, τις δικές μου απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα, μέσα από τις δικές μου προσπάθειες και εμπειρίες. Ελπίζω και εύχομαι να φανεί ενδιαφέρον και να βοηθήσει περισσότερο πολλούς φίλους, ώστε στους δύσκολούς καιρούς που ζούμε να μην πετάμε άσκοπα τα χρήματα μας. Γιατί σε κανέναν δεν περισσεύουν πια, όλοι μας από κάπου κόβουμε για να πάμε στο αγαπημένο μας χόμπι, το ψάρεμα.

Jigging. Αναζητώντας τα ψάρια σε διάφορα βάθη.

Του Αντώνη Λαγουταρέλλη

Jigging. Αναζητώντας τα ψάρια σε διάφορα βάθη.

Το Jigging, είναι μία τεχνική που από την φύση της απαιτεί αρκετές ώρες ψαξίματος για να εντοπίσουμε τα ψάρια. Θα πρέπει να παρατηρούμε προσεκτικά το κάθε σημείο το οποίο ψαρεύουμε, χωρίς όμως να κολλάμε μόνο σε αυτό. Η κλασική απορία που περιτριγυρίζει όποιον μπλέξει με την μεγάλη περιπέτεια που λέγεται Jigging, είναι με το κατάλληλο βάθος δράσης που έχει αυτή η τεχνική.

GAMEFISHING 2019 από τον ΜOΦΣ

Επιμέλεια: Natex Media

GAMEFISHING 2019  από τον ΜOΦΣ

Game fishing σημαίνει διαγωνισμός ψαρέματος συρτής επιφανείας, ανοιχτής θαλάσσης. Είναι μια εκδήλωση παραδοσιακή για τον ΜΟΦΣ (Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών). Διαγράφει ιστορία 27 ετών και κατέχει θέση θεσμού για τον όμιλο. Εκ γεννήσεως του, το game fishing αποτελεί εκδήλωση πρότυπο, καθώς είναι ο μοναδικός διαγωνισμός τέτοιου είδους που οργανώνεται από όμιλο φουσκωτών σκαφών. Τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, με χορηγούς, με βραβεύσεις και με δώρα αξίας. Διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο, στο τέλος Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη, και συμμετέχουν σκάφη όλων των τύπων, από μικρά φουσκωτά 4,5μ έως cruisers. Ο αγώνας είναι ανοικτός σε συμμετοχές για όλους και από κάθε μέρος. Τα είδη των ψαριών που αλιεύονται είναι τονοειδή, το δε σύνολο των αλιευμάτων παραδίδεται στο νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Back To Top