Καθετές

Η πλέον παραδοσιακή τεχνική για ψάρεμα από τη βάρκα, για νέους και παλιούς ψαράδες και ίσως από τις λίγες που σας εξασφαλίζει το μεσημεριανό σας τραπέζι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεγάλη ποικιλία φυσικών δολωμάτων και μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με το χέρι, είτε με την χρήση ειδικού καλαμίου βάρκας. Γίνεται ακόμα με τσαπαρί και ηλεκτρικές βοηθητικές μηχανές, ουσιαστικά για το σήκωμα από μεγάλα βάθη (μπαλαδομηχανές).


Καθετή - Ψάρεμα Αρόδο.

Του Νίκου Χαλκίδη

Καθετή - Ψάρεμα Αρόδο.

Η καθετή γενικά είναι το ελάχιστα απαιτητικό ως προς την προετοιμασία του, ψάρεμα, που όσοι το επιλέγουν, το κάνουν διότι τους χαλαρώνει περισσότερο από τις άλλες τεχνικές. Συνήθως όσοι εξορμούν για καθετή το κάνουν με παρέα, οπότε ακόμα και όταν τα ψάρια δεν έχουν όρεξη δεν τους καταβάλει η ανία.

Δολώματα: ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΙΩΔΙΟΥ.

Του Αντώνη Λαγουταρέλλη

Δολώματα: ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΙΩΔΙΟΥ.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αυτό το δόλωμα είναι τόσο σπάνιο, ξεκινώντας από την εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία ανεύρεσής του, αλλά και την μικρή ποσότητα την οποία μπορεί να περισυλλέξει κάποιος μέσα σε μία μέρα. Όλα αυτά συμβάλουν σημαντικά στην χαμηλή εμπορευσιμότητα του και επόμενο είναι να ανεβάζουν κατακόρυφα τη τιμή πώλησής του. Η μεγάλη περιεκτικότητα του σε αίμα, σε συνδυασμό με την πολύ έντονη μυρωδιά που εκπέμπει, η οποία είναι ακριβώς ίδια με αυτήν του γνωστού συνωνύμου  φαρμάκου, είναι ο λόγος που ονομάστηκε έτσι.

Vertical JIGGING με ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ αντί για ΠΛΑΝΟ.

Του Μάρκου Βιδάλη

Vertical JIGGING με ΣΙΛΙΚΟΝΕΣ αντί για ΠΛΑΝΟ.

Δεν είναι κρυφό ότι με «σιλικόνες» έχουν συλληφθεί πολλά καλά ψάρια όπως, λούτσοι, συναγρίδες και πολλά μαύρα ψάρια, ακόμα και σε μέρες που κάθε προσπάθεια με κάποιο πλάνο, παρέμεινε άκαρπη. Αυτό που πραγματικά διακρίνει ένα σιλικονούχο τεχνητό είναι η διακριτικότητα. Πράγματι με μια ματιά βλέπεις κάτι σε σουλούπι ψαριού, (πολλές φορές ακριβές ομοίωμα) χωρίς πολλά μαραφέτια να εξέχουν από αυτό. Δεν διαθέτει κρίκους, σαλαγκιές, γλώσσα και το πολύ εύκαμπτο υλικό που αποτελείται, μπορεί να πραγματοποιεί απίστευτες μανούβρες και κινήσεις στο νερό, ακόμα και με ελάχιστη προσπάθεια από εμάς. Με τις περισσότερες φορές ένα αγκίστρι μονάχα να εξέχει από την ράχη του τεχνητού, το «μαλακό» αυτό τεχνητό, κινείται ύπουλα, μη προκαλώντας υποψίες στο γύρω περιβάλλον.

Καθετή - Η υπεροχή της απλότητας και της ποιότητας.

Του Αντώνη Δρόσου

Καθετή - Η υπεροχή της απλότητας και της ποιότητας.

Ο ψαράς συνεχώς βρίσκεται στην προσπάθεια να ανακαλύψει και να δημιουργήσει την ιδανική για αυτόν αρματωσιά. Αυτή η αρματωσιά που θα μπορεί να προσελκύει και να μαζέψει κοντά της τα ψάρια από απόσταση, αλλά και που θα καταφέρει να αγκιστρώσει κάποιο εκλεκτό ψάρι από αυτά. Συγχρόνως επιθυμεί να μη του στρίβει και μπερδεύεται τόσο κατά την άνοδο όσο και την κάθοδο. Έτσι δημιουργεί «υπερκατασκευές» φορτωμένες με πολλά παρελκόμενα, που το καθένα εξυπηρετεί σε κάτι.

DTD - Υποβρύχιο φώς HALOGEN LAMP CLASSIC

Του Μάρκου Βιδάλη

DTD - Υποβρύχιο φώς HALOGEN LAMP CLASSIC

Η εταιρεία Dtd εδώ και χρόνια αποτελεί μια από τις σταθερές δυνάμεις στον χώρο ψαρέματος καλαμαριών, με την εξαιρετικές σειρές από καλαμαριέρες που διαθέτει και έχουν κατακτήσει όλη την Ευρώπη με την ποιότητα αλλά και τα χαρακτηριστικά τους.

Back To Top