Γιώργος Καρακολίδης

Γεννήθηκε στις Σέρρες τον Μάρτιο του 1980 και εργάζεται στην Πολεμική Αεροπορία ως ηλεκτρονικός. Σε μια πόλη μακριά από την θάλασσα, δεν είχε καμία ψαρευτική επαφή με αυτήν έως ότου το 2008 γνώρισε την σύζυγο του Γιώτα Κεραμιδάρη, η οικογένεια της οποίας διατηρεί κατάστημα με είδη αλιείας . Η πρώτη επαφή ήταν σε τεχνικές από βάρκα, κυρίως συρτή βυθού με μολύβι φύλακα.

Η επιμονή και η τελειομανία που τον διακατέχει τον οδήγησαν σύντομα σε μεγάλες ψαρευτικές επιτυχίες. Μετά από κάποια χρόνια τριβής με την τεχνική η δυσκολία εύρεσης ζωντανών δολωμάτων σε συνδυασμό με την χιλιομετρική απόσταση από τον τόπο κατοικίας τον οδήγησαν να πειραματιστεί με τα τεχνητά δολώματα τα οποία πολύ γρήγορα τον κέρδισαν. Ασχολήθηκε αρχικά με το inchiku και το slow jigging, αλλά την καρδιά του έκλεψαν οι σιλικόνες και το tai rubber. Έχει αρθρογραφήσει κατά καιρούς σε ελληνικά περιοδικά ψαρέματος και στα πλαίσια της ενίσχυσης της οικογενειακής επιχείρησης, διατηρεί ένα πλούσιο ψαρευτικό κανάλι στο YouTube.


Inchiku - Η Light πλευρά της τεχνικής.

Του Γιώργου Καρακολίδη

Inchiku - Η Light πλευρά της τεχνικής.

Ή μια άλλη συνηθισμένη ερώτηση είναι η εξής «Μπορώ με το καλάμι του Slow να κάνω Tai Rubber;» Είναι λογικό να δημιουργούνται όλες αυτές οι απορίες μιας και στην προσπάθεια μας να εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα προσπαθούμε να κάνουμε συμβιβασμούς. Καλό είναι να κάνουμε συμβιβασμούς, εξάλλου και στην καθημερινότητα μας δεν είναι όλα τέλεια και με πολλά πράγματα αναγκαζόμαστε να συμβιβαστούμε. Βασικό κομμάτι λοιπόν στα ψαρέματα μας παίζει ο εξοπλισμός, ειδικότερα στο ψάρεμα με τεχνητά δολώματα όπου προσπαθούμε να ζωντανέψουμε ένα άψυχο αντικείμενο, να του δώσουμε ζωή και να το παρουσιάσουμε ως κάτι φυσικό στα μάτια ενός πονηρού θηρευτή. Ίσως ακούγεται περίεργο όλο αυτό αλλά στην πραγματικότητα αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε, να παρουσιάσουμε ένα κομμάτι μέταλλο σαν ένα τραυματισμένο ή τρομαγμένο ψάρι το οποίο είναι εύκολη λεία για τα αρπακτικά που κινούνται στην περιοχή.

Back To Top