Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Περιοδικό Ψάρεμα με Σκάφος : Εξοπλισμός

Γνωρίστε τις εταιρίες που αντιπροσωπεύουν και διανέμουν στην Ελλάδα τον ψαρευτικό σας εξοπλισμό. Επιλέξτε το νέο σας σκάφος και τον εξοπλισμό που θα σας πάει για ψάρεμα.

Αιτήματα του ΣΕΚΑΠΛΑΣ για τη νομοθεσία των ρυμουλκούμενων οχημάτων – Trailers.

Του Δημοασθένη Βαρβέρη

Αιτήματα του ΣΕΚΑΠΛΑΣ για τη νομοθεσία των ρυμουλκούμενων οχημάτων – Trailers.

Σας ενημερώνουμε ότι την 27η Ιανουαρίου 2021 αντιπροσωπεία του Συνδέσμου μας είχε συνάντηση, στο Υπουργείο Μεταφορών, με τον Υφυπουργό Μεταφορών κύριο Γιάννη Κεφαλογιάννη, στις αρμοδιότητες του οποίου υπάγεται το επίδικο θέμα.

Στις σχετικές συζητήσεις συμμετέσχε και ο Βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. και αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ίδιου πολιτικού κόμματος κύριος Χρήστος Μπουκώρος με τη συνδρομή του οποίου όχι μόνον επισπεύτηκε η συνάντηση με τον Υφυπουργό αλλά και συμπαραστάθηκε ενεργά στις προτάσεις μας κατά την εξειδίκευσή τους, προς τον οποίο εκφράζουμε και εγγράφως τις ευχαριστίες μας για το ενδιαφέρον του στα πλήρως αιτιολογημένα αλλά και ώριμα αιτήματά μας προσαρμοσμένα σε κάθε περίπτωση στη νομιμότητα.

Εξοπλισμός - Η σωστή επιλογή ανάλογα με την τεχνική

του Χρήστου Γιαννέλη

Εξοπλισμός - Η σωστή επιλογή ανάλογα με την τεχνική

Η επιλογή εξοπλισμού σε κάθε είδους ψάρεμα που πρόκειται να ασχοληθούμε είναι ένα μεγάλο και δύσκολο κεφάλαιο που ειδικά αν δεν έχουμε κάποιον να μας βοηθήσει, τις περισσότερες φορές θα μας κοστίσει πολύ ακριβά.

Όταν θα μπούμε λοιπόν σε κάποιο από τα πολλά καταστήματα με είδη αλιείας για να αγοράσουμε τον πρώτο μας εξοπλισμό, θα πρέπει να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό μας του τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε. Όπως είχα αναφέρει και στο προηγούμενο άρθρο μου, οι τεχνικές που μπορούμε να κάνουμε από το σκάφος είναι πολλές.

Ψαροσύνη - Απαντήσεις σε τρείς κοινές ερωτήσεις

του Κωνσταντίνου Λυκογιώργου

Ψαροσύνη - Απαντήσεις σε τρείς κοινές ερωτήσεις

Παρακάτω θα δούμε μαζί και θα αναλύσουμε διάφορες ερωτήσεις που πολλές φορές βλέπουμε ή ακούμε. Σε προσωπικό επίπεδο έχω δεχτεί εκατοντάδες ερωτήσεις και μέσα από αυτές θα επιλέξω τις πιο γνωστές. Τις πιο διάσημες όπως: Πόσα κιλά φρένα να βάλω στο μηχανισμό μου; Πότε να ρίξω την αρματωσιά μου; Πως να βρω τόπους για ψάρεμα; και διάφορες άλλες τέτοιου είδους ερωτήσεις. Σκοπός μου φίλοι μου είναι ένα άρθρο που να μας δυναμώσει με γνώσεις και να μας ανεβάσει ένα επίπεδο ακόμα, ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες να πιάσουμε κάποιο ψάρι.

JIGGING - Αρματώνοντας τον πλάνο.

του Μάρκου Βιδάλη

JIGGING - Αρματώνοντας τον πλάνο.

Αν και έχουν περάσει πάνω από δέκα χρόνια από τότε που ξεκίνησα αυτή την όμορφη τεχνική, παρατηρώ ακόμα μια διστακτικότητα από πολλούς ψαράδες, ως προς το να εμπιστευτούν ένα ή δύο αγκίστρια που καλύπτουν μόνο ένα μικρό σημείο του πλάνου.

Παραδεχτείτε το! Μερικοί από εσάς απλά δεν μπορούν να δεχτούν ότι ένα ή δύο assist hooks πολύ κοντά στο κεφάλι, μπορούν να προσφέρουν μια τέλεια αναλογία καρφώματος ειδικά σε κάποιο πολύ λεπτό και μακρύ πλάνο.

Σιλικόνες - Μεγάλες σφυρίδες με τους όρους της θάλασσας

του Λεωνίδα Δραπανιώτη

Σιλικόνες - Μεγάλες σφυρίδες με τους όρους της θάλασσας

Δεν περίμενε να ζήσει τόσο έντονες στιγμές, ψαρεύοντας με καλάμι από την βάρκα. Δεν φανταζόταν το χτυποκάρδι που θα τον έπιανε, την ώρα που πάλευε να σηκώσει το «μαυρόψαρο» από τον βυθό, πριν προλάβει να βραχώσει. Δεν πίστευε πως με ένα ομοίωμα ψαριού φτιαγμένο από σιλικόνη, θα πιάνει τόσο καλά ψάρια. Είναι ευγνώμων στην θάλασσα, που του χάρισε αξέχαστες στιγμές.

Back To Top