ΣΦΥΡΙΔΑ Η βασίλισσα της λάσπης.

Του Κωνσταντίνου Λυκογεώργου

ΣΦΥΡΙΔΑ  Η βασίλισσα της λάσπης.

Χαιρετώ τους φίλους και αναγνώστες του περιοδικού. Νιώθω τυχερός που μέσα από αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να μεταδώσω όλες μου τις προσωπικές εμπειρίες για ένα ψάρι που ακούει στο όνομα Σφυρίδα. Δεν πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή θα υπάρχει φίλος ψαράς που δεν θα θέλει να έχει τουλάχιστον μια προσωπική εμπειρία μάχης με έναν τέτοιο κυνηγό. Και αυτό ακριβώς θα προσπαθήσω να κάνω. Μου πήρε πάρα πολλά χρόνια να καταλάβω αυτόν το αρπακτικό. Πάμε μαζί λοιπόν παρακάτω να σας μεταδώσω όλες αυτές τις προσωπικές εμπειρίες που είχα. Τελικά είναι εύκολο ή όχι να πούμε ότι πάμε να βρούμε και να ψαρέψουμε μια σφυρίδα  Ας προχωρήσουμε γιατί ανυπομονώ να σας πω.

Ψάρεμα με Ζόκα και μολύβι φύλακα με ζωντανό δόλωμα.

Του Σπύρου Χατζηνικήτα

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 807
  • 0 Σχόλια
Ψάρεμα με Ζόκα και μολύβι φύλακα με ζωντανό δόλωμα.

Το ψάρεμα που θα σας περιγράψω πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά το lockdown στην περιοχή του Πόρου, στον Αργοσαρωνικό. Εκεί υπάρχει το σκάφος ενός φίλου ψαρά, το οποίο κάνει τουριστική αλιεία. Είναι ένα σκάφος ειδικά διαμορφωμένο, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει ένα αρκετά μεγάλο αριθμό ψαράδων και να μπορούν να ψαρέψουν ταυτόχρονα και άνετα, χωρίς ο ένας να εμποδίζει τον άλλον. Στο συγκεκριμένο ψάρεμα ήμασταν μόνο οι δυο μας, γιατί ήθελε και ο ίδιος να δοκιμάσει να ψαρέψει με ζόκα, αλλά και με μολύβι φύλακα. Ξημερώματα Σαββάτου λοιπόν ξεκινήσαμε να πάμε να ψαρέψουμε. Για ζωντανό θα χρησιμοποιούσαμε σουπιές, που τις είχε προμηθευτεί ο καπετάνιος και τις είχε σε πολύ καλή κατάσταση ήδη μέσα στο σκάφος.

Ψαροσύνη - Απαντήσεις σε τρείς κοινές ερωτήσεις

του Κωνσταντίνου Λυκογιώργου

Ψαροσύνη - Απαντήσεις σε τρείς κοινές ερωτήσεις

Παρακάτω θα δούμε μαζί και θα αναλύσουμε διάφορες ερωτήσεις που πολλές φορές βλέπουμε ή ακούμε. Σε προσωπικό επίπεδο έχω δεχτεί εκατοντάδες ερωτήσεις και μέσα από αυτές θα επιλέξω τις πιο γνωστές. Τις πιο διάσημες όπως: Πόσα κιλά φρένα να βάλω στο μηχανισμό μου; Πότε να ρίξω την αρματωσιά μου; Πως να βρω τόπους για ψάρεμα; και διάφορες άλλες τέτοιου είδους ερωτήσεις. Σκοπός μου φίλοι μου είναι ένα άρθρο που να μας δυναμώσει με γνώσεις και να μας ανεβάσει ένα επίπεδο ακόμα, ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες να πιάσουμε κάποιο ψάρι.

GAMEFISHING 2019 από τον ΜOΦΣ

Επιμέλεια: Natex Media

GAMEFISHING 2019  από τον ΜOΦΣ

Game fishing σημαίνει διαγωνισμός ψαρέματος συρτής επιφανείας, ανοιχτής θαλάσσης. Είναι μια εκδήλωση παραδοσιακή για τον ΜΟΦΣ (Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών). Διαγράφει ιστορία 27 ετών και κατέχει θέση θεσμού για τον όμιλο. Εκ γεννήσεως του, το game fishing αποτελεί εκδήλωση πρότυπο, καθώς είναι ο μοναδικός διαγωνισμός τέτοιου είδους που οργανώνεται από όμιλο φουσκωτών σκαφών. Τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, με χορηγούς, με βραβεύσεις και με δώρα αξίας. Διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο, στο τέλος Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη, και συμμετέχουν σκάφη όλων των τύπων, από μικρά φουσκωτά 4,5μ έως cruisers. Ο αγώνας είναι ανοικτός σε συμμετοχές για όλους και από κάθε μέρος. Τα είδη των ψαριών που αλιεύονται είναι τονοειδή, το δε σύνολο των αλιευμάτων παραδίδεται στο νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Back To Top