ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - Όλο το χρόνο με τρείς τεχνικές.

Του Κωνσταντίνου Λυκογιώργου

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - Όλο το χρόνο με τρείς τεχνικές.

Δεν θα αργούσε η στιγμή που θα ερχόταν για να αναφερθώ στο καλαμάρι. Σε αυτό το υπέροχο δεκάποδο που ανήκει στα διβράχια μαλάκια. Το συναντάμε όλο το χρόνο σε διάφορα βάθη ανάλογα τη θερμοκρασία και από την βάρκα το κυνηγάμε με eging ή συρτή ή καθετή. Για αυτά θα μιλήσουμε σε αυτό το άρθρο για το πιο αγαπητό ίσως δόλωμα για ψάρια αλλά και για εμάς. Τρομερός μεζές που με καλή παρέα δημιουργούνται στιγμές αξέχαστες.

Οθωνοί - Κέρκυρα. Η μεγάλη συναγρίδα της Ντίνας.

Του Γιάννη Περγαντή

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 11179
  • 0 Σχόλια
Οθωνοί - Κέρκυρα. Η μεγάλη συναγρίδα της Ντίνας.

Όλη την εβδομάδα σκεφτόμασταν το πρωί της ερχόμενης Κυριακής, μιας και τα σάιτ του καιρού έδιναν μπουνάτσα στο βόρειο Ιόνιο. Έτσι λοιπόν ξημερώματα Κυριακής ξεκινήσαμε από την πόλη της Κέρκυρας με προορισμό την γλύστρα του Αγίου Στέφανου, στο βόρειο τμήμα του νησιού. Από εκεί θα είχαμε μια 20λεπτη πορεία στην θάλασσα με το σκάφος μας, για να φτάσουμε στους μαγικούς Οθωνούς.

Jigging – Slow Jigging - Τα ΑΓΚΙΣΤΡΙΑ στο προσκήνιο.

Του Αντώνη Λαγουταρέλλη T.168

Jigging – Slow Jigging - Τα ΑΓΚΙΣΤΡΙΑ στο προσκήνιο.

Τα αγκίστρια που χρησιμοποιούμε για τα assist hook, πρέπει να αντέχουν σε υψηλές καταπονήσεις, όποτε θα πρέπει να έχουν μία σημαντική στιβαρότητα, αλλά ταυτόχρονα να διατηρούν μία ορισμένη «ελαστικότητα», άρα θα πρέπει να έχουν κατασκευαστεί από ισχυρό σύρμα καλής διατομής, αλλά ταυτόχρονα να παραμένουν ακόμα αρκετά ελαφριά και να μην χάνουν εύκολα την αιχμηρότητα της μύτης χάρις σε ειδικές διεργασίες επιφανειακής σκλήρυνσης. Τα καλύτερα αγκίστρια για αυτήν την τεχνική έχουν κατασκευαστεί από ατσάλι με ποσοστά άνθρακα που κυμαίνονται μεταξύ του 0,6% και του 1%, ένα ατσάλι που στην Ιαπωνία ονομάζεται «Tama-Hagane» και είναι το ίδιο που χρησιμοποιείται για τα katane ή τα τελετουργικά σπαθιά των σαμουράι. Σε αυτό το ατσάλι προστίθεται συχνά βανάδιο, φώσφορος και μαγγάνιο για να αυξηθεί η σκληρότητα, η αντοχή, η ελαστικότητα και να μειωθεί το βάρος.

SLOW JIGGING - Τα ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ για ένα αποδοτικό ψάρεμα!

Του Κωνσταντίνου Λυκογιώργου T.174

SLOW JIGGING - Τα ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ για ένα αποδοτικό ψάρεμα!

Χαιρετώ τους αναγνώστες του περιοδικού για μια ακόμη φορά! Σε αυτό το άρθρο έχει περάσει το καλοκαίρι και ήρθε η εποχή που οι πιο πολλοί περιμένανε. Η εποχή που τα καλαμάρια, αρχίζουν και επισκέπτονται όλο και πιο ρηχότερα νερά και υπάρχουν στις ακτές μας θα δούμε και θα αναλύσουμε μαζί την τεχνική, ώστε να σας προτρέψω να αφήσουμε στο σπίτι τα εργαλεία που κάνουμε «ζωντανό»! Όσο και αν φαίνεται παράξενο και παράλογο, τα τεχνητά δεν ορίζουν χρόνο και τόπο. Δουλεύουν παντού και πάντα. Και αυτό σας το γράφω με σιγουριά γιατί για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια ασχολήθηκα εντατικά, και με μεγάλο πείσμα, χειμώνα - καλοκαίρι - άνοιξη - φθινόπωρο αποκλειστικά με αυτήν την τεχνική. Χωρίς την σιγουριά του ζωντανού καλοδολωμένου καλαμαριού που σπάνια κάποιος θηρευτής θα αρνηθεί. Ας δούμε παρακάτω μαζί του λόγους!

HALCO ROOSTA POPPER 60 από την DBS FISHING

Του Νίκου Ρακιτζή

HALCO ROOSTA POPPER 60 από την DBS FISHING

Το ROOSTA POPPER της HALCO θεωρείται παγκοσμίως το καλύτερο τεχνητό για ψάρεμα επιφανείας. Η δομή του είναι φτιαγμένη για τέλειες βολές. Όταν δε πέσει στο νερό κάνει εξαιρετικές πιτσιλιές και κινήσεις που διεγείρει τα ψάρια. Τεχνητό της κατηγορίας popper από την Halco, το οποίο προκαλεί θόρυβο και πανικό κατά την κίνησή του, ενώ διαθέτει και μεγάλη επίδοση στις βολές.

Back To Top