Slow Jigging & Inchiku

Είναι δύο κάθετες, παρόμοιες τεχνικές από τη βάρκα, οι οποίες βασίζονται σε πολύ λεπτά εργαλεία, ώστε να κατεβαίνει η αρματωσιά μας πολύ γρήγορα σε μεγάλα βάθη και να χρησιμοποιούμε το τεχνητό μας δόλωμα, το οποίο μπορεί να είναι ένας slow πλάνος ή inchiku, με αργές και κοφτές κινήσεις. Αυτή η τεχνική αποσκοπεί, ώστε το ψάρι να κουραστεί και να έρθει εύκολα πάνω στη βάρκα.


Μια Ναυτική - Ψαρευτική Ιστορία, κάπου στο Γιβραλτάρ…

του Σπύρου Απότα (Α' Μηχανικός Ε.Ν.)

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 1133
  • 0 Σχόλια
Μια Ναυτική - Ψαρευτική Ιστορία, κάπου στο Γιβραλτάρ…

Από την αρχή της καριέρας μου το ψάρεμα ήταν αυτό που με συντροφεύει σε κάθε ευκαιρία που το βαπόρι είναι αρόδου ή στον άνεμο. Σε κάθε μου ταξίδι όλο και περισσότερο προσπαθούσα να μάθω κάτι καινούργιο και να εκμεταλλευτώ το ότι συχνά βρίσκομαι σε καλούς ψαρότοπους και μπορώ να κάνω αυτό που λατρεύω. Κουβαλώντας τηλεσκοπικά καλάμια - λόγω περιορισμού αποσκευών - δεν μπορούσα να αναπτύξω τεχνικές αποδοτικές για αξιόλογα ψάρια, πάντα σε μια μεγάλη μάχη το καλάμι έσπαγε, έτσι οι χοντρές πετονιές και τα μονοδόλια ήταν μονόδρομος.

SLOW JIGGING - Τα ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ για ένα αποδοτικό ψάρεμα!

Του Κωνσταντίνου Λυκογιώργου T.174

SLOW JIGGING - Τα ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ για ένα αποδοτικό ψάρεμα!

Χαιρετώ τους αναγνώστες του περιοδικού για μια ακόμη φορά! Σε αυτό το άρθρο έχει περάσει το καλοκαίρι και ήρθε η εποχή που οι πιο πολλοί περιμένανε. Η εποχή που τα καλαμάρια, αρχίζουν και επισκέπτονται όλο και πιο ρηχότερα νερά και υπάρχουν στις ακτές μας θα δούμε και θα αναλύσουμε μαζί την τεχνική, ώστε να σας προτρέψω να αφήσουμε στο σπίτι τα εργαλεία που κάνουμε «ζωντανό»! Όσο και αν φαίνεται παράξενο και παράλογο, τα τεχνητά δεν ορίζουν χρόνο και τόπο. Δουλεύουν παντού και πάντα. Και αυτό σας το γράφω με σιγουριά γιατί για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια ασχολήθηκα εντατικά, και με μεγάλο πείσμα, χειμώνα - καλοκαίρι - άνοιξη - φθινόπωρο αποκλειστικά με αυτήν την τεχνική. Χωρίς την σιγουριά του ζωντανού καλοδολωμένου καλαμαριού που σπάνια κάποιος θηρευτής θα αρνηθεί. Ας δούμε παρακάτω μαζί του λόγους!

Η ΣΦΥΡΙΔΑ ΕΚΠΛΗΞΗ. Μη μένουμε στους ίδιους τόπους!

Του Γιάννη Περγαντή

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 3418
  • 0 Σχόλια
Η ΣΦΥΡΙΔΑ ΕΚΠΛΗΞΗ. Μη μένουμε στους ίδιους τόπους!

Ένα πρωινό του Αυγούστου κάπου στην Κέρκυρα ξεκινήσαμε με τον Σπύρο Θύμη, ιδιοκτήτη του καταστήματος «ΨΑΡΕΥΩ» στο νησί να πάμε για ψάρεμα. Ο καιρός ήταν υπέροχος, λιακάδα και η θάλασσα ήταν ακίνητη. Πήγαμε στο κοντινότερο λιμάνι, ρίξαμε το σκάφος, ένα Αίολος 19 εξοπλισμένο με μια Honda 135 και αφού γυρίσαμε τρία τέσσερα κομμάτια και δεν είδαμε ψάρια, αποφασίσαμε να ψάξουμε να βρούμε καινούργιους τόπους.

Κάποια στιγμή το βυθόμετρο (Lowrance gen3 9") έδειξε ένα μεγάλο μονόπετρο. Αμέσως γυρίζουμε να το κοιτάξουμε καλύτερα και είδαμε ότι το ψιλό ήταν πολύ πάνω από την πέτρα! Έριξα αμέσως μια σιλικόνη για να δω αν υπάρχει κάποιο αξιόλογο ψάρι.

ATTACK JIG SPRING

Του Δημοσθένη Βαρβέρη T.174

ATTACK JIG SPRING

Η Ιαπωνική εταιρία ATTACK μας παρουσιάζει το θαυμάσιο αυτό νέο μοντέλο καλαμιού, ειδικό για το ψάρεμα με τεχνική Jigging.

Αποτελεί μοναδικό στο είδος του, διότι διαθέτει διπλό βυσματωτό στήριγμα στη λαβή του, για είναι σε θέση να δουλεύει με διαφορετικές ενέργειες action.

Inchiku - Η Light πλευρά της τεχνικής.

Του Γιώργου Καρακολίδη

Inchiku - Η Light πλευρά της τεχνικής.

Ή μια άλλη συνηθισμένη ερώτηση είναι η εξής «Μπορώ με το καλάμι του Slow να κάνω Tai Rubber;» Είναι λογικό να δημιουργούνται όλες αυτές οι απορίες μιας και στην προσπάθεια μας να εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα προσπαθούμε να κάνουμε συμβιβασμούς. Καλό είναι να κάνουμε συμβιβασμούς, εξάλλου και στην καθημερινότητα μας δεν είναι όλα τέλεια και με πολλά πράγματα αναγκαζόμαστε να συμβιβαστούμε. Βασικό κομμάτι λοιπόν στα ψαρέματα μας παίζει ο εξοπλισμός, ειδικότερα στο ψάρεμα με τεχνητά δολώματα όπου προσπαθούμε να ζωντανέψουμε ένα άψυχο αντικείμενο, να του δώσουμε ζωή και να το παρουσιάσουμε ως κάτι φυσικό στα μάτια ενός πονηρού θηρευτή. Ίσως ακούγεται περίεργο όλο αυτό αλλά στην πραγματικότητα αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε, να παρουσιάσουμε ένα κομμάτι μέταλλο σαν ένα τραυματισμένο ή τρομαγμένο ψάρι το οποίο είναι εύκολη λεία για τα αρπακτικά που κινούνται στην περιοχή.

Back To Top