Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

Περιοδικό Ψάρεμα με Σκάφος : Slow Jigging - Inchiku

Διαβάστε άρθρα σχετικά με την τεχνική των Slow Jogging και Inchiku.

Slow Jigging & Inchiku

Είναι δύο κάθετες, παρόμοιες τεχνικές από τη βάρκα, οι οποίες βασίζονται σε πολύ λεπτά εργαλεία, ώστε να κατεβαίνει η αρματωσιά μας πολύ γρήγορα σε μεγάλα βάθη και να χρησιμοποιούμε το τεχνητό μας δόλωμα, το οποίο μπορεί να είναι ένας slow πλάνος ή inchiku, με αργές και κοφτές κινήσεις. Αυτή η τεχνική αποσκοπεί, ώστε το ψάρι να κουραστεί και να έρθει εύκολα πάνω στη βάρκα.


Ψαροσύνη - Απαντήσεις σε τρείς κοινές ερωτήσεις

του Κωνσταντίνου Λυκογιώργου

Ψαροσύνη - Απαντήσεις σε τρείς κοινές ερωτήσεις

Παρακάτω θα δούμε μαζί και θα αναλύσουμε διάφορες ερωτήσεις που πολλές φορές βλέπουμε ή ακούμε. Σε προσωπικό επίπεδο έχω δεχτεί εκατοντάδες ερωτήσεις και μέσα από αυτές θα επιλέξω τις πιο γνωστές. Τις πιο διάσημες όπως: Πόσα κιλά φρένα να βάλω στο μηχανισμό μου; Πότε να ρίξω την αρματωσιά μου; Πως να βρω τόπους για ψάρεμα; και διάφορες άλλες τέτοιου είδους ερωτήσεις. Σκοπός μου φίλοι μου είναι ένα άρθρο που να μας δυναμώσει με γνώσεις και να μας ανεβάσει ένα επίπεδο ακόμα, ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες να πιάσουμε κάποιο ψάρι.

Τεχνητά δολώματα - Οι χρωματισμοί και τα ψάρια.

Του Μάρκου Βιδάλη

Τεχνητά δολώματα - Οι χρωματισμοί και τα ψάρια.

Αυτή τη φορά θα πάω κάτω στα βαθύτερα ερωτήματα που μπορεί να έχει ένας ψαράς. Είμαι πολύ σίγουρος ότι αυτό το "πάζλ" έχει απασχολήσει τον καθένα σας και κυρίως αυτούς που ασχολούνται με τεχνικές που περιλαμβάνουν τεχνητά δολώματα. Λογικό έτσι; Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η ερώτηση έχει μόνο δύο απαντήσεις, "Ναι" και "Όχι" με πολύ φανατικούς οπαδούς για κάθε απάντηση. Είναι τόσες πολλές οι φορές που έχω να «αγωνιστώ» να υποστηρίξω την άποψή μου, χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό επιχείρημα.
"Τα χρώματα είναι για τους ψαράδες, όχι για τα ψάρια."

SLOW JIGGING - Βασικές αρχές.

Του Κωνσταντίνου Λυκογεώργου

SLOW JIGGING - Βασικές αρχές.

Καθώς ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει η όλο και λιγότερη εύρεση και συντήρηση των αγαπημένων καλαμαριών και σουπιών γίνεται δυσκολότερη. Πλησιάζει η στιγμή που όλοι μας στρεφόμαστε στα τεχνητά. Δύσκολη τεχνική αλλά με σωστές βάσεις μπορούμε να οδηγηθούμε σε όμορφα και επιθυμητά αποτελέσματα. Ότι τυπωθεί παρακάτω είναι από προσωπικές εμπειρίες, δοκιμές καθώς και αναλύσεις και συμπεράσματα που είχα από καλούς φίλους ψαράδες. Καλά παιδιά, και δυνατούς ψαράδες. Δυνατοί ψαράδες είναι και υπάρχουν άνθρωποι σε κάθε μεριά της Ελλάδας μας!

Πλάνος Needle Jig & Πλανάκια Jig Minnow από την Savage Gear.

Του Μάρκου Βιδάλη

Πλάνος Needle Jig & Πλανάκια Jig Minnow από την Savage Gear.

Εκπληκτικός πλάνος με λεπτό προφίλ και σχήμα ζαργάνας, που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανένα ψάρι! Ελάχιστη αντίσταση στο ψάρεμα και εξαιρετικό darting!

Εκπληκτικά τα νέα μικρά πλανάκια, αρματωμένα και έτοιμα για τους καλοκαιρινούς μήνες! Θα τα βρείτε σε πολλά χρώματα και σε 5-8-10-15-20 και 40γρ!

Pregio - Νέο καλάμι Super Light Jigging.

Του Μάρκου Βιδάλη

Pregio - Νέο καλάμι Super Light Jigging.

Ένα μοναδικό καλάμι για light vertical jigging με ότι χρειάζεται ο σύγχρονος ψαράς. Νευρικό για να δίνει ζωηρότατη κίνηση στον πλάνο μας, αλλά και με εξαιρετική σχέση προοδευτικής κύρτωσης και δύναμης, ώστε να κουράζει τον αντίπαλο πάντα με προσοχή και χωρίς ρίσκο κοψίματος.

Back To Top