Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021

Περιοδικό Ψάρεμα με Σκάφος : Νέο Τεύχος

Διαβάστε το καινούριο περιοδικό που μόλις κυκλοφόρησε ηλεκτρονικά.

O Δήμος Οικονόμου με μια όμορφη σφυρίδα, που έπιασε σούρουπο με συρτή βυθού.

Τεύχος Νο 173_d2 - Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2021

Μια νέα αρχή, με νέα δεδομένα αλλά με την ίδια μυρωδιά θάλασσας που όλοι ξέρουμε!

Το αγαπημένο μας περιοδικό, έγινε ηλεκτρονικό, κάτι που ήταν άλλωστε η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να είμαστε κοντά σας, ακόμα πιο εύκολα, πάντα και παντού, στο σπίτι, στην εξοχή, στην βάρκα, ακόμα και στα βράχια. Έτσι μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε έγκυρες ψαρευτικές πληροφορίες κάθε στιγμή, ακόμα και στο ίδιο το ψάρεμα. Γνωρίζω ότι το νέο ανανεωμένο ηλεκτρονικό περιοδικό βγαίνει σε μια ακόμα δύσκολη στιγμή, όπου η ελευθερία μας είναι περιορισμένη, για λόγους που ακόμα δεν μπορώ να κατανοήσω.
Πραγματικά το να στερείσαι ένα μέρος της ελευθερίας σου είναι μεγάλο χτύπημα, ειδικά όταν είσαι Έλληνας και η ίδια σου η «σύσταση» είναι άρρηκτα δεμένη με τον όρο της ελευθερίας. Θα έλεγε κανείς ότι η σύσταση του ίδιου το όρου της ελευθερίας αποτελείται από ελληνισμό. Ελπίζουμε να μείνουν όλα στην ιστορία και να γίνουν απλά μια κακή πικρή ανάμνηση, που όμως να μας θυμίζει πάντα την αξία αυτών, που στην καθημερινότητα μας πριν την πανδημία, θεωρούσαμε δεδομένα.
Εγώ προσωπικά δεν θα ξαναχάσω μπουνάτσα αν δεν έχω κάτι σημαντικό να κάνω. Δεν θα αφήσω τίποτα για αύριο, που κανονικά θα μπορούσα να κάνω σήμερα. Και όσο για ψάρεμα τον χειμώνα, που απομένει και όταν αυτό επιτραπεί, κανένας καιρός δεν με σταματάει!

Μάρκος Βιδάλης

Το Ψάρεμα με Σκάφος δημοσιεύεται διαδικτυακά. ΗΜΕΡ: 15 ΔΕΚ. 15 ΦΕΒ. 15 ΑΠΡ. 15 ΙΟΥΝ. 15 ΑΥΓ. 15 ΟΚΤ.


Κόμπος Clinch με δύο στροφές.

Του Αντώνη Λαγουταρέλλη

Κόμπος Clinch με δύο στροφές.

Ο Improved Clinch, είναι ένας κόμπος που θα καλύψει πολλές από τις απαιτήσεις του ψαρέματος, προσφέροντας ασφαλείς κόμπους, σε εξαρτήματα που διαθέτουν κρίκο για το δέσιμο τους. Είναι κατάλληλος για το δέσιμο στριφταριών, αγκιστριών, τεχνητών δολωμάτων και γενικά ότι άλλου είδους ψαρευτικού εργαλείου, αφού μπορεί να εφαρμοστεί με τρεις διαφορετικές παραλλαγές, ώστε να χρησιμοποιηθεί, ανάλογα την διάμετρο του παράμαλλου μας.

Η κατασκευή του και στις τρείς περιπτώσεις είναι αρκετά εύκολη, μπορεί να φτιαχτεί επί τόπου πάνω στο σκάφος, ενώ προσφέρει απροβλημάτιστο αποτέλεσμα, χωρίς να μειώνει την αρχική αντοχή της πετονιάς. Έτσι, διαλέγοντας την ανάλογη παραλλαγή, μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε, για να δέσουμε τα αγκίστρια στην καθετή, τα τεχνητά δολώματα για την συρτή επιφανείας, ακόμα και πιο χοντρές πετονιές για πιο βαριά ψαρέματα. Ο κόμπος Clinch με δύο στροφές.

Μία παραλλαγή του Improved clinch, είναι ο Clinch με δύο στροφές, ένας κόμπος που θα μας δώσει πολύ γερά δεσίματα σε πετονιές με μεσαία διάμετρο. Τώρα, αν χρησιμοποιούμε εξαιρετικά λεπτές πετονιές, συνιστάτε να συμπληρώνουμε την τελική φάση όπως στον Improved. Η αντοχή που θα μας δώσει, βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα αφού αγγίζει το 100% από την αρχική αντοχή που διαθέτει η πετονιά, κάτι που είναι πολύ σημαντικό όταν έχουμε πολύ λεπτές πετονιές. Ξεκινάμε περνώντας το παράμαλλο μέσα από τον χαλκά δύο φορές ώστε να σχηματιστούν δύο αρκετά μεγάλοι κύκλοι.

Στην συνέχεια, τυλίγουμε δύο φορές την άκρη γύρω από το σώμα της πετονιάς φτιάχνοντας τις σπείρες και γυρνώντας πίσω περνάμε την άκρη μέσα από τους δύο κύκλους. Αν η πετονιά μας είναι μικρότερη από 0,20 χιλ. ακολουθούμε το τελικό στάδιο του Clinch improved, φτιάχνοντας έναν improved δηλαδή περνάμε την άκρη μέσα από την θηλιά που σχηματίστηκε παράλληλα προς τις σπείρες. Βρέχουμε καλά και τραβάμε την ελεύθερη άκρη ώστε να σφίξει ο κόμπος και μετά τραβάμε δυνατά και απότομα το σώμα για να κατέβει ο κόμπος στο χαλκά. Τέλος, κόβουμε την άκρη στο ένα χιλιοστό.

ΚατηγορίαΚΟΜΠΟΙ
Print
Back To Top