Τσαούσι

Το Τσαούσι ανήκει στην οικογένεια με τις Σπαρίδες ( Sparidae ). Το λατινικό του όνομα είναι Dentex Gibbosus. Είναι ένα θήραμα που το συναντάμε συνήθως από 1 – 1.5 κιλό μέχρι τα 9 κιλά. Δεν είναι λίγες οι φορές όμως που έχουν πιαστεί ψάρια από 9 κιλά μέχρι 14 κιλά. Και σε σπάνιες περιπτώσεις από 14 κιλά μέχρι 19 κιλά. Ζει και περνάει τον χρόνο του ψάχνοντας τροφή, όπως κεφαλόποδα, οστρακόδερμα, μικρά ψάρια, ακόμα και το μικρό κόκκινο καβουράκι αν υπάρχει στον τόπο που περιφέρονται. Γιατί το κόκκινο καβουράκι είναι μια λιχουδιά για αυτά που σίγουρα δεν θα χάσουν την ευκαιρία να γευτούν. Η μεγαλύτερη του αγάπη τα καλαμάρια και οι σουπιές. Το βρίσκουμε σε τόπους ανάμεικτους. Δηλαδή σε τόπους που έχουν τραγάνα ή μεγάλα μονόπετρα που περιτριγυρίζονται από λάσπη περιμετρικά τους. Αγαπάνε το μέταλλο, όπως βυθισμένες λαμαρίνες ή τα ναυάγια. Όπου υπάρχει σίδερο είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή μέσα στον χρόνο θα την επισκεφτούν τα Τσαούσια για λίγες μέρες. Και ανάλογα το βάθος, αν είναι ρηχά, αυτό θα συμβεί τους ζεστούς μήνες, αν είναι βαθιά από 120 μέτρα + τότε θα τα βρούμε ακόμα και τους παγωμένους μήνες!


HALCO ROOSTA POPPER 60 από την DBS FISHING

Του Νίκου Ρακιτζή

HALCO ROOSTA POPPER 60 από την DBS FISHING

Το ROOSTA POPPER της HALCO θεωρείται παγκοσμίως το καλύτερο τεχνητό για ψάρεμα επιφανείας. Η δομή του είναι φτιαγμένη για τέλειες βολές. Όταν δε πέσει στο νερό κάνει εξαιρετικές πιτσιλιές και κινήσεις που διεγείρει τα ψάρια. Τεχνητό της κατηγορίας popper από την Halco, το οποίο προκαλεί θόρυβο και πανικό κατά την κίνησή του, ενώ διαθέτει και μεγάλη επίδοση στις βολές.

Αφού πραγματοποιήσετε την βολή, αφήσετε μερικά δευτερόλεπτα να περάσουν, πριν ξεκινήσετε την ανάκτηση. Αυτό θα επιτρέψει στο Halco Roosta να βρει τη θέση και ισορροπία του στο νερό και να προσφέρει σωστά την κίνησή του. Αντίθετα, αν ξεκινήσετε την ανάκτηση αμέσως μετά την πρόσκρουσή του στο νερό, θα χάσετε μερικά μέτρα, μέχρι το τεχνητό να βρει την ισορροπία του.

Το Halco Roosta Popper είναι ένα απλό στη χρήση του τεχνητό, το οποίο μπορείτε να δουλέψετε με τρεις τρόπους:

  1. Με το καλάμι ψηλά, πραγματοποιήστε χτυπήματα και το Roosta Popper θα πραγματοποιήσει έντονο παφλασμό.
  2. Με το καλάμι χαμηλά, πραγματοποιήστε χτυπήματα και το Roosta Popper θα κάνει πιο έντονες κινήσεις Popping. Θα βυθίζεται λίγο μέσα στο νερό μετά από κάθε χτύπημα.
  3. Με σταθερή ανάκτηση το Halco Roosta Popper θα πραγματοποιήσει έντονη κίνηση σε συνδυασμό με πιτσίλισμα.

Στον ελληνικό χώρο έχει μεγάλη επιτυχία. Η καλύτερη εποχή για το Roosta Popper είναι το Φθινόπωρο μέχρι και τον Χειμώνα.

Θα σας φέρει πολύ καλά αποτελέσματα σε Παλαμίδες, Λίτσες, Τόνους, Γοφάρια και Λούτσους.

DBS FISHING

Θεσσαλονίκη: 2310 486750
Δευτέρα - Παρασκευή.: 09:00-21:00
Σάββατο: 09:00-14:00

Αθήνα: 210 5757227
Δευτέρα - Παρασκευή: 08:00-17:00

ΚατηγορίαΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Print
Back To Top