Στήρα

Η στήρα (επιστημονική ονομασία Epinephelus costae) είναι ψάρι της οικογένειας των Σερρανίδων. Ζει σε βαθειά νερά σε φυκιάδες, αλλά και σε βράχους. Οι στήρες που είναι σε μικρό μέγεθος, μπορούν να ανέβουν στην επιφάνεια σε μικρές ομάδες. Οι μεγάλες σε μέγεθος στήρες είναι μοναχικές και καθεμία ζει στη φωλιά της, είτε σε τρύπες είτε σε φωλιές.
Είναι παρόμοιο με τα είδη του βλάχου, του ροφού, της πιγγας και της σφυρίδας. Το μήκος του φτάνει μέχρι και τα 140 εκατοστά και βάρος τα 40 κιλα. Η ράχη του έχει καστανή και σκούρα απόχρωση(περίπου μαύρη). Έχει σχεδόν ίδια μορφή στις περισσότερο γέρικες, ενώ στις νεαρότερες έχει και 5-6 σκούρες παράλληλες γραμμές, οι οποίες ξεθωριάζουν όταν το ψάρι μεγαλώσει, αλλά παραμένουν ευδιάκριτες. Επίσης τα ενήλικα έχουν και χρυσή κηλίδα πίσω και πάνω από το βραγχιακό κάλυμμα.  Σε αντίθεση με το ροφό, δεν έχει κυνόδοντες και το κάτω σαγόνι της εξέχει αρκετά.


HALCO ROOSTA POPPER 60 από την DBS FISHING

Του Νίκου Ρακιτζή

HALCO ROOSTA POPPER 60 από την DBS FISHING

Το ROOSTA POPPER της HALCO θεωρείται παγκοσμίως το καλύτερο τεχνητό για ψάρεμα επιφανείας. Η δομή του είναι φτιαγμένη για τέλειες βολές. Όταν δε πέσει στο νερό κάνει εξαιρετικές πιτσιλιές και κινήσεις που διεγείρει τα ψάρια. Τεχνητό της κατηγορίας popper από την Halco, το οποίο προκαλεί θόρυβο και πανικό κατά την κίνησή του, ενώ διαθέτει και μεγάλη επίδοση στις βολές.

Αφού πραγματοποιήσετε την βολή, αφήσετε μερικά δευτερόλεπτα να περάσουν, πριν ξεκινήσετε την ανάκτηση. Αυτό θα επιτρέψει στο Halco Roosta να βρει τη θέση και ισορροπία του στο νερό και να προσφέρει σωστά την κίνησή του. Αντίθετα, αν ξεκινήσετε την ανάκτηση αμέσως μετά την πρόσκρουσή του στο νερό, θα χάσετε μερικά μέτρα, μέχρι το τεχνητό να βρει την ισορροπία του.

Το Halco Roosta Popper είναι ένα απλό στη χρήση του τεχνητό, το οποίο μπορείτε να δουλέψετε με τρεις τρόπους:

  1. Με το καλάμι ψηλά, πραγματοποιήστε χτυπήματα και το Roosta Popper θα πραγματοποιήσει έντονο παφλασμό.
  2. Με το καλάμι χαμηλά, πραγματοποιήστε χτυπήματα και το Roosta Popper θα κάνει πιο έντονες κινήσεις Popping. Θα βυθίζεται λίγο μέσα στο νερό μετά από κάθε χτύπημα.
  3. Με σταθερή ανάκτηση το Halco Roosta Popper θα πραγματοποιήσει έντονη κίνηση σε συνδυασμό με πιτσίλισμα.

Στον ελληνικό χώρο έχει μεγάλη επιτυχία. Η καλύτερη εποχή για το Roosta Popper είναι το Φθινόπωρο μέχρι και τον Χειμώνα.

Θα σας φέρει πολύ καλά αποτελέσματα σε Παλαμίδες, Λίτσες, Τόνους, Γοφάρια και Λούτσους.

DBS FISHING

Θεσσαλονίκη: 2310 486750
Δευτέρα - Παρασκευή.: 09:00-21:00
Σάββατο: 09:00-14:00

Αθήνα: 210 5757227
Δευτέρα - Παρασκευή: 08:00-17:00

ΚατηγορίαΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Print
Back To Top