Λεωνίδας Δραπανιώτης

Γόνος αθηναίου πατέρα και πειραιώτισσας μάνας, ο Λεωνίδας Δραπανιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα τις 27 Μαΐου του 1968. Ξεκίνησε το ψάρεμα επιφανείας από το σκάφος πριν από δύο χρόνια, μετά από σημαντική βοήθεια του έμπειρου Άκη Τηνιακού, που τον συμβούλεψε πως να στήσει τον πρώτο του εξοπλισμό. Έστω κι αν δεν υπάρχει υποβρύχια εικόνα - μιας και είναι έμπειρος ψαροκυνηγός και αρθρογράφος και στον ΒΥΘΟ -  σε αυτό τον τρόπο ψαρέματος, η μάχη με το ψάρι τον ικανοποιεί σε υπερθετικό βαθμό. Με πολύ ενδιαφέρον και ζήλο προσπαθεί να εξελίξει το ψάρεμα με σιλικόνη και με μολύβι - φύλακα, χρησιμοποιώντας «ζωντανό».

Ψαρεύει συνήθως στα παράλια της Αττικής και στοχεύει σε ένα από τα πιο ποιοτικά θηράματα, την σφυρίδα. Η δύναμη της όταν προσπαθεί να την σηκώσει από τον βυθό στα πρώτα μέτρα, τον κάνει να αισθάνεται την απόλυτη αναμέτρηση ανάμεσα στον θηρευτή και στο θήραμα. Στο περιοδικό «Ψάρεμα με Σκάφος» εμφανίστηκε το 2019, προσπαθώντας να μεταβιβάσει τις εμπειρίες του στους αναγνώστες. Παρόλο το «βρεφικό ψαρευτικό βίο», με ένα υποτυπώδες ηλεκτρονικό όργανο, έχει νιώσει αρκετές φορές την δύναμη του ψαριού, που του τραβά το καλάμι μέχρι κάτω. Δύσκολα ξεχνά την στιγμή τις αναμέτρησης, όσος καιρός κι αν περάσει. Κι αυτός είναι ένας λόγος ακόμα, που τον κρατά κοντά στην θάλασσα.


HALCO ROOSTA POPPER 60 από την DBS FISHING

Του Νίκου Ρακιτζή

HALCO ROOSTA POPPER 60 από την DBS FISHING

Το ROOSTA POPPER της HALCO θεωρείται παγκοσμίως το καλύτερο τεχνητό για ψάρεμα επιφανείας. Η δομή του είναι φτιαγμένη για τέλειες βολές. Όταν δε πέσει στο νερό κάνει εξαιρετικές πιτσιλιές και κινήσεις που διεγείρει τα ψάρια. Τεχνητό της κατηγορίας popper από την Halco, το οποίο προκαλεί θόρυβο και πανικό κατά την κίνησή του, ενώ διαθέτει και μεγάλη επίδοση στις βολές.

Αφού πραγματοποιήσετε την βολή, αφήσετε μερικά δευτερόλεπτα να περάσουν, πριν ξεκινήσετε την ανάκτηση. Αυτό θα επιτρέψει στο Halco Roosta να βρει τη θέση και ισορροπία του στο νερό και να προσφέρει σωστά την κίνησή του. Αντίθετα, αν ξεκινήσετε την ανάκτηση αμέσως μετά την πρόσκρουσή του στο νερό, θα χάσετε μερικά μέτρα, μέχρι το τεχνητό να βρει την ισορροπία του.

Το Halco Roosta Popper είναι ένα απλό στη χρήση του τεχνητό, το οποίο μπορείτε να δουλέψετε με τρεις τρόπους:

  1. Με το καλάμι ψηλά, πραγματοποιήστε χτυπήματα και το Roosta Popper θα πραγματοποιήσει έντονο παφλασμό.
  2. Με το καλάμι χαμηλά, πραγματοποιήστε χτυπήματα και το Roosta Popper θα κάνει πιο έντονες κινήσεις Popping. Θα βυθίζεται λίγο μέσα στο νερό μετά από κάθε χτύπημα.
  3. Με σταθερή ανάκτηση το Halco Roosta Popper θα πραγματοποιήσει έντονη κίνηση σε συνδυασμό με πιτσίλισμα.

Στον ελληνικό χώρο έχει μεγάλη επιτυχία. Η καλύτερη εποχή για το Roosta Popper είναι το Φθινόπωρο μέχρι και τον Χειμώνα.

Θα σας φέρει πολύ καλά αποτελέσματα σε Παλαμίδες, Λίτσες, Τόνους, Γοφάρια και Λούτσους.

DBS FISHING

Θεσσαλονίκη: 2310 486750
Δευτέρα - Παρασκευή.: 09:00-21:00
Σάββατο: 09:00-14:00

Αθήνα: 210 5757227
Δευτέρα - Παρασκευή: 08:00-17:00

ΚατηγορίαΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Print
Back To Top