Πλάνοι Technofish Needle 3D

Επιμέλεια: Νίκος Ρακιτζής

  • Αρθρογράφος: Natex Media
  • Αριθμός προβολών: 1543
  • 0 Σχόλια
Πλάνοι Technofish Needle 3D

Οι πλάνοι Needle 3D της Technofish κατασκευάζονται αποκλειστικά για τα νερά της Μεσογείου και έχουν πολύ καλή σχέση ποιότητας - τιμής. Η ασυνήθιστα λεπτή μορφή τους επιτρέπει να προκαλούν την αντίδραση θηραμάτων, που είναι είτε πολύ δραστήρια, είτε πολύ προσεκτικά.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι οι πλάνοι Technofish Needle 3D αγγίζουν την τελειότητα και σε πολύ προσιτή τιμή, καθώς διαθέτουν όλα όσα αναζητά ο φίλος της τεχνικής: εξαιρετική βολή, μικρή αντίσταση κατά το χτύπημα του καλαμιού και έντονο παιχνίδισμα κατά το βύθισμα.

Χάρη στον μοναδικό slim σχεδιασμό τους προκαλούν κάθε αρπακτικό και δίνουν εύκολο στόχο σε μικρά και μεγάλα ψάρια. Όμως τα προτερήματα δεν τελειώνουν εδώ. Οι πλάνοι Technofish Needle 3D διαθέτουν ενισχυμένο φινίρισμα για να αντέχουν τόσο σε πολλά ψαρέματα, όσο και στις επαφές τους με τα βράχια.

Τα θηράματα στα οποία απευθύνονται είναι πολλά και έχουν πολλές επιτυχίες σε Παλαμίδες, Μανάλια, Ντάσκες, Στήρες, Συναγρίδες και Κυνηγούς.

Οι χρωματισμοί που διατίθενται είναι προσεκτικά μελετημένοι ώστε να ταιριάζουν σε όλες τις καιρικές συνθήκες, με φως ηλίου ή με συννεφιά, ώστε πάντα να υπάρχει πλάνος που θα κάνει την διαφορά στο ψάρεμά σας.

Η χρήση τους είναι πολύ ξεκούραστη, λόγω της μικρής αντίστασης που φέρουν στο νερό, ενώ σας επιτρέπουν να ψαρέψετε ακόμα και σε βαθιά νερά χωρίς κόπο.

Η κατάλληλη τεχνική για τα Needle 3D της Technofish είναι το "Jerking". Πραγματοποιούμε στον πλάνο απότομα τινάγματα και γρήγορη ανάκτηση προς την επιφάνεια και στη συνέχεια τον αφήνουμε ελεύθερο να κινηθεί προς τον βυθό.

Διατίθενται σε 6 χρώματα με διπλό assist hook, και 4 μεγέθη. Λόγω του ότι οι πλάνοι είναι χειροποίητοι, πάντα παρατηρούνται μικρές αποκλίσεις στους χρωματισμούς.

Πλάνοι Shore Jigging με ένα Assist Hook

Η κοινή λογική θα μας οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι δύο Assist Hooks αυξάνουν τις πιθανότητες να φέρουμε ένα θήραμα στην ακτή. Η πρακτική όμως, έχει μερικές φορές την δική της γνώμη. Σίγουρα καλύπτει λιγότερο εύρος από δύο μικρότερα αγκίστρια και δεν «διπλαρώνει» το ψάρι. Στο μονό αγκίστρι συχνά οφείλονται τα «άστοχα» χτυπήματα. Όμως η διαφορά του έχει να κάνει με το ίδιο το κάρφωμα και τη σιγουριά του. Η μεγάλη καμπύλη του αγκιστριού και ο ενισχυμένος κορμός, οδηγούν συχνά σε βαθιά και σίγουρα καρφώματα που διαπερνάνε κόκαλα, λέπια, σκληρά δέρματα και βραγχιακά καλύμματα. Αυτό επιτρέπει στο ψαρά να ασκήσει αρκετά μεγάλες δυνάμεις στο ψάρι και να του αλλάξει πορεία αν το επιθυμεί, ή ακόμα και να του κόψει την φόρα.

Η σωστή τοποθέτησή του θα πρέπει να του επιτρέπει να κρέμεται λίγο κάτω από το κεφάλι και στο πάνω ένα τρίτο του σώματος του πλάνου. Το ένα και μεγάλο Assist Hook πρέπει να διαθέτει μέγεθος αρκετά μεγάλο ώστε το σώμα του πλάνου να μπορεί να μπει και να βγει άνετα από την καμπύλη του αγκιστριού.

Το μονό Assist Hook μπορεί επίσης με μερικά χτυπήματα να αποφύγει ένα σκάλωμα.

Αν και δεν είναι αποτελεσματικό σε ψάρια που δύσκολα καρφώνονται, όπως μικρότερα αρπακτικά, παλαμίδες, γοφάρια και μικρά τονοειδή, διαπρέπει σε μεγάλους θηρευτές όπου θα τους σιγουρέψει και θα μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε μεγάλη πίεση φρένων, για να τους επιβληθούμε με ασφάλεια. Αποτελούν ίσως και τη μοναδική επιλογή για ψάρεμα μαύρων ψαριών.

Κοραή 24, Μοσχάτο, Τηλ: 21 0941 0096

ΚατηγορίαΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Print
Back To Top